search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:55
MENU CLOSE

Περιμένοντας τους Έλληνες συγγραφείς

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1935
22-09-2016
26.09.2016 03:00
hilda_2.jpg
 
Οι περισσότερες νέες εκδόσεις Ελλήνων συγγραφέων θα αρχίσουν να κυκλοφορούν το αμέσως προσεχές διάστημα και αναμένεται να κερδίσουν το ενδιαφέρον του βιβλιόφιλου κοινού Μυθιστορηματικές αναγνώσεις.
 
O Βασίλης Αλεξάκης θα κυκλοφορήσει το νέο μυθιστόρημά του με τίτλο «Το κλαρινέτο» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο πλέον, όπου έχουν ήδη επανεκδοθεί ορισμένα από τα παλαιότερα βιβλία του. Για άλλη μια φορά, Αθήνα και Παρίσι συνδέονται στις ιστορίες του Αλεξάκη.
 
Ο Νίκος Δαβέττας κυκλοφορεί το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ωστικό κύμα» από τις εκδόσεις Πατάκη. Το σύγχρονο διεθνές θέμα της ισλαμικής τρομοκρατίας συνδέεται με τη χώρα μας μέσα από μια τραγική ιστορία. 
Το νέο βιβλίο της Έλενας Χουζούρη με τίτλο «Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με κεντρικό του θέμα το ολοκαύτωμα της Θεσσαλονίκης, του οποίου η πλοκή προεκτείνεται ώς τις μέρες μας. 
 
Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων θα βρεθούν με τα νέα τους μυθιστορήματα οι Αύγουστος Κορτώ, «Μικρό χρονικό τρέλας» (εκδ. Πατάκη), Δημήτρης Φύσσας, «Μουσείο λαογραφίας» (εκδ. Εστία), Άρης Σφακιανάκης, «Νύχτες στη λιμνοθάλασσα» (εκδ. Κέδρος), Καρολίνα Μέρμηγκα, «Ο Έλληνας γιατρός» (εκδ. Μελάνι), Κατερίνα Μαλακατέ, «Το σχέδιο» (εκδ. Μελάνι), Φαίη Κοκκινοπούλου, «Μπούκου» (εκδ. Mamaya), Δημήτρης Καρακίτσος, «Παλαιστές» (εκδ. Ποταμός), Μανώλης Λυδάκης, «Η πλάνη» (εκδ. Αλεξάνδρεια), Στέργια Κάββαλου, «Αντίστροφα» (Love will tear us apart), (εκδ. Μελάνι), Κοσμάς Χαρπαντίδης, «Το άκυρο αύριο» (εκδ. Πόλις), Βίκυ Τσελεπίδου, «Αλεπού, αλεπού, τι ώρα είναι;» (εκδ. Νεφέλη), Στέφανος Δάνδολος, «Όταν θα δεις τη θάλασσα» (εκδ. Ψυχογιός). 
 
Νέα μυθιστορήματα επίσης θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις Καστανιώτη, των Κωστή Γκιμοσούλη, «Ο Μέσα και ο Έξω», Μιχάλη Μοδινού, «Εκουατόρια», Ελένης Πριοβόλου, «Μετά φόβου» και Μαριάννας Τζιαντζή, «Αντίο στις αυλές των θαυμάτων». 
 
Τέλος, με το τρίτο αστυνομικό της μυθιστόρημα επανέρχεται η Χίλντα Παπαδημητρίου με τίτλο «Η συχνότητα του θανάτου» (εκδ. Μεταίχμιο). Αστυνομικό είναι και το μυθιστόρημα της Έρης Ρίτσου, με τίτλο «Ο νεκρός δολοφονήθηκε» (εκδ. Κέδρος). 
 
Κυκλοφορούν με νουβέλες
 
Δημήτρης Νόλλας εφ’ όλης της ύλης. Όλα τα διηγήματα του σημαντικού συγγραφέα από το 1974 έως το 2012 θα κυκλοφορήσουν από τον Ίκαρο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα συγγραφικά δικαιώματα». Το εκτενές επίμετρο της έκδοσης υπογράφει η Τιτίκα Δημητρούλια.
 
Συλλογή διηγημάτων από τον Κώστα Ακρίβο, με ήρωες εμπνευσμένους από την Οδύσσεια και τίτλο «Τελευταία νέα από την Ιθάκη» (εκδ. Μεταίχμιο).
 
Με δυο νουβέλες «Τσότσηγια» και «Ω’μ» (εκδ. Κίχλη) θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του Μιχάλη Μακρόπουλου. Από την Κίχλη και η συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες». 
 
Με διηγήματα θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία τους οι Ευγενία Μπογιάνου, «Μόνο ο αέρας ακουγόταν» (εκδ. Μεταίχμιο), Ελένη Γκίκα, «Ιδεολογικά ύποπτη» (εκδ. Καλέντη), Γιούλη Αναστασοπούλου, «Τι συμβαίνει με τα βατόμουρα;» (εκδ. Θράκα).
 
Συλλογή διηγημάτων και από τη Θεσσαλονικιά συγγραφέα Μαρία Κουγιουμτζή, με τίτλο «Όλα μπορούν να συμβούν μ’ ένα άγγιγμα» (εκδ. Καστανιώτη). Τέλος, ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος επανέρχεται με τη συλλογή διηγημάτων «Τραμπάλα» (εκδ. Μελάνι).
 
Πρώτη φορά 
 
Την πρώτη τους εμφάνιση κάνουν ο Γιώργος Κούβας με το μυθιστόρημά του «Καρμπόν» (εκδ. Κίχλη), η Μαριαλένα Σπυροπούλου με μια ιστορία ενηλικίωσης με τίτλο «Ρου» (εκδ. Μεταίχμιο), ο Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου με το μυθιστόρημα «Ιάκωβος» (εκδ. Αντίποδες). Τέλος, με συλλογές διηγημάτων κυκλοφορούν επίσης η Ούρσουλα Φωσκόλου, «Το κήτος και άλλα μεγάλα και μικρά πεζά» (εκδ. Κίχλη), ο Βαγγέλης Σιαφάκας, «Με μια χιλιάρα Καβασάκι» (εκδ. Πόλις) και ο Γιάννης Βαλτής, «Bonus Game» (εκδ. Ποταμός).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:55