search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:11
MENU CLOSE

Τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ – Για πρώτη φορά από το 2008

28.09.2016 20:57
Τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ - Για πρώτη φορά από το 2008 - Media

 

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου, για πρώτη φορά από το 2008, με τη Σ. Αραβία να μαλακώνει τη στάση της απέναντι στο Ιράν, εν μέσω πιέσεων από τις χαμηλές τιμές.

«Ο ΟΠΕΚ πήρε μία εξαιρετική απόφαση, μετά από 2,5 χρόνια κατέληξε σε συναίνεση για τη διαχείριση της αγοράς», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Μπιτζάν Ζανγκάνεχ, ο οποίος είχε συγκρουστεί επανειλημμένα με τη Σαουδική Αραβία σε προηγούμενες συναντήσεις, αναφέρει το Reuters.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών εξαγωγών χωρών αποφάσισε τη μείωση της παραγωγής στο επίπεδο των 32,5-33 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι η σημερινή παραγωγή είναι στα 33,24 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η παραγωγή της κάθε χώρας όμως θα αποφασιστεί στην επόμενη επίσημη συνάντηση του ΟΠΕΚ, τον Νοέμβριο, όπου θα γίνει έκκληση για μείωση παραγωγής και στις χώρες εκτός του Οργανισμού, όπως η Ρωσία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:04