search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:02
MENU CLOSE

Το «Πράσινο μίλι» σε κάνει να ανατριχιάζεις – Φωτό από τη φυλακή που γυρίστηκε η ταινία

30.09.2016 17:33
Το «Πράσινο μίλι» σε κάνει να ανατριχιάζεις – Φωτό από τη φυλακή που γυρίστηκε η ταινία - Media

Εκατοντάδες ανοιχτά κελιά. Τα σίδερα σκουριασμένα, τα τζάμια σπασμένα, η ηλεκτρική καρέκλα ακόμη στη θέση της. Σε αυτή τη φυλακή γυρίστηκε το Πράσινο Μίλι. 

 

Εκατοντάδες ανοιχτά κελιά. Τα σίδερα σκουριασμένα, τα τζάμια σπασμένα, η ηλεκτρική καρέκλα ακόμη στη θέση της.

Σε αυτή τη φυλακή γυρίστηκε το Πράσινο Μίλι.

Η φυλακή άνοιξε στα τέλη του 1800, το 1889 στο Τενεσί. Η χωρητικότητα της ήταν για 800 κρατούμενους. Ο καθένας στο κελί του. Σύντομα όμως οι κρατούμενοι ξεπερνούσαν τους 1000.

Η φυλακή λειτούργησε σχεδόν έναν αιώνα μέχρι το 1992, οπότε και έκλεισε. Ο φωτογράφος Τζεφ Χάγκερμαν μπήκε μέσα στη φυλακή και τράβηξε φωτογραφίες που σε κάνουν να ανατριχιάζεις.

Ο ίδιος είπε στη Mirror: «Το κτίριο ήταν σε εκπληκτικά καλή κατάσταση λαμβάνοντας υπόψη πόσο καιρό είναι ήδη εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Λατρεύω τις παλιές φυλακές, λόγω της ιστορίας που κρύβουν. Το εσωτερικό αυτής της φυλακής και η ιστορία της είναι εκπληκρικό και νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να το δουν».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:02