search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:57
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: 429 χορευτές μπαλέτου έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες

01.10.2016 16:27
Ρεκόρ Γκίνες για τον μακροβιότερο γάμο - Σχεδόν 80 χρόνια μαζί, «κλέφτηκαν» το 1941 - Media

 

Ρεκόρ Γκίνες έσπασαν 429 χορευτές μπαλέτου από όλη τη Βόρεια Ελλάδα που συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό χορευτών που σηκώθηκαν στις μύτες των πουέντ τους τρεις φορές, για 30 δευτερόλεπτα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου.

Τον Αύγουστο του 2010, στο Central Park της Νέας Υόρκης, καταγράφηκε το παγκόσμιο ρεκόρ: ο μέγιστος αριθμός χορευτών σηκώθηκε ταυτόχρονα στις μύτες των πουέντ τους. Οι γραφικές φωτογραφίες διαδόθηκαν παντού στο διαδίκτυο και το flash-mob ακούστηκε σε όλον τον πλανήτη. Όμως, ο στόχος της Νέας Υόρκης ήταν να μαζευτούν χιλιάδες μπαλαρίνες – και τελικά ήρθαν μόνο 241 άτομα!

Την εκδήλωση διοργάνωσε η εταιρεία C-D-P Group, η οποία έχει ως στόχο της την διάδοση του μπαλέτου, αλλά και της κουλτούρας της χρήσης των πουέντ στην Ελλάδα.

Πηγή: thestival.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:56