10/08/2020 19:08:21

Το «Ελλάδα από το Α ως το Ω» επισκέπτεται την Σαντορίνη

Το «Ελλάδα από το Α ως το Ω» επισκέπτεται την Σαντορίνη - Media

 

Το 2ο επεισόδιο της νέας πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ TV, «Αυτοί που Τόλμησαν», την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 22.00, στο ΟΤΕ HISTORY, σκιαγραφεί το πορτραίτο του αρχαιολόγου Γιάννη Μηλιάδη (1895-1975) και αφηγείται την προσπάθειά του να διασώσει ανεκτίμητους αρχαίους θησαυρούς της χώρας μας από τα στρατεύματα Κατοχής, μετά την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα.

Με γυρίσματα στο Βανκούβερ του Καναδά και την Αθήνα, το επεισόδιο φιλοξενεί τον Ακαδημαϊκό Άγγελο Δεληβοριά, τον Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ Μανόλη Κορρέ, τον σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη, τον Καθηγητή ΕΚΠΑ Γιάννη Παπακώστα και την προγονή του Γιάννη Μηλιάδη, Ρένα Χαρβαλιά. Αφηγητής της σειράς είναι ο Ακύλλας Καραζήσης. Τη σκηνοθεσία του επεισοδίου υπογράφει ο Βασίλης Κοσμόπουλος.

Το 4ο επεισόδιο της σειράς πολιτιστικών ντοκιμαντέρ «Ελλάδα από το Α ως το Ω», αυτή την εβδομάδα μας ταξιδεύει στην Σαντορίνη, το νησί που φημίζεται για την άγρια ομορφιά, την αρχιτεκτονική υπεροχή, την κουζίνα, τους αμπελώνες του και φυσικά το ηφαίστειό του.  

Σε αυτό το οδοιπορικό, εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων, όπως ο καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χρήστος Ντούμας, η μουσικός και συνθέτης Μαρίζα Κωχ, ο σχεδιαστής μόδας Γιάννης Τσεκλένης, η αρχαιολόγος Μάγια Ευσταθίου, η αρχιτέκτονας Μαίρη Καβάγια  και άλλοι πολλοί, αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν μέσα από τη δική τους ματιά (Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 21.00).

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα του OTE HISTORY αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζουν:

  • Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αντωνίου, Το Παιδί στην Αργολίδα του Χθες, το οποίο «φωτίζει» τις κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες του τόπου και την καθημερινότητα του πληθυσμού μέχρι τη δεκαετία του ’60 (Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 22.00), και
  • Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο - Θρίαμβος και Τραγωδία», το ντοκιμαντέρ Το Στάρι: Πείνα και Επισιτισμός στην Κατοχή, από την ομάδα hιστορισταί, για την πείνα, τον επισιτισμό και την αποστολή διεθνούς βοήθειας στην κατοχική Ελλάδα (Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 21.00).

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.