search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54
MENU CLOSE

Πυρκαγιά στην Άνδρο: Εκκένωση της περιοχής Άνω Άγιος Πέτρος

18.10.2016 15:43
Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Μεγάλος κίνδυνος για ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα - Media

 

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Άνδρου –  Η μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες  με τη  βοήθεια πεζοπόρων τμημάτων, αλλά και των κατοίκων για να σώσουν τα σπίτια του οικισμού Άνω Άγιος Πέτρος στην περιοχή Κυπρι, της Σάμου , εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαινόταν από το μεσημέρι της Τρίτης στο νησί.

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της  Πυροσβεστικής η φωτιά έφθασε  μέχρι τις αυλές των πρώτων σπιτιών, ενώ κρίθηκε σκόπιμη από τους τοπικούς φορείς του νησιού η προληπτική εκκένωση του οικισμού από τους κατοίκους, κυρίως λόγω του καπνού που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ζημιές σε διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, έξω από το Κυπρί, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχέραινε τόσο το δύσβατο της περιοχής όσο και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που παρά τη μικρή εξασθένισή τους το βράδυ, παρέμεναν εντάσεως μεταξύ 4 και 5 μποφόρ.

Είναι χαρακτηριστικό  ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας η ισχύς των ανέμων έφθασε κατά τόπους τα επτά μποφόρ, δυσχεραίνοντας αφάνταστα τόσο το έργο των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής όσο και των χειριστών των τεσσάρων καναντέρ που συμμετείχαν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, εξαιτίας των στροβιλισμών καθώς και του μεγάλου κυματισμού που δυσκόλευε τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με νερό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:53