search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:32
MENU CLOSE

Τι συνέβη όταν ένας εστιάτορας προέτρεψε τους πελάτες να «πληρώνουν όσο θέλουν»

19.10.2016 07:34
Τι συνέβη όταν ένας εστιάτορας προέτρεψε τους πελάτες να «πληρώνουν όσο θέλουν» - Media

 

Τρεις εστιάτορες πίστεψαν στην «καλή φύση των ανθρώπων» και θεώρησαν σωστή ιδέα να προτρέψουν τους πελάτες τους να «πληρώνουν όσο θέλουν» με σκοπό να προμοτάρουν το μαγαζί τους.

Το πείραμα τους εν μέρει πέτυχε, καθώς η επισκεψιμότητα του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη  Guiyang της Κίνας, εκτινάχθηκε στα ύψη αλλά δεν κατέγραψαν καθόλου κέρδη. Η κατάσταση συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό επί μια εβδομάδα, με το εστιατόριο να καταγράφει ζημιές 15.000 δολαρίων σε μόλις μια εβδομάδα.

Οι εστιάτορες πίστευαν πως οι πελάτες τους θα πληρώνουν «σωστά και δίκαια» αλλά διαψεύστηκαν, καθώς οι πελάτες πλήρωναν μετά βίας το 10% της αξίας του γεύματος τους.

Κάποιοι μάλιστα είχαν το «θράσος» να πληρώσουν μόλις 0.15 δολάρια για ένα πλήρες γεύμα.

Οι τρεις εστιάτορες σταμάτησαν το «πείραμα» τους μετά το πέρας της εβδομάδας αλλά είχε ήδη προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις τους. Μάλιστα, ένας εκ των τριών αποχώρησε από το σχήμα και επέστρεψε στη γενέτειρα του.

Οι εστιάτορες δέχθηκαν ένα ακόμα πλήγμα όταν κανένας από τους πελάτες δεν ξανα-επισκέφθηκε το εστιατόριο μετά την άρση του πειράματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:31