search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:59
MENU CLOSE

Δημόσιο: Έρχονται νέες προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις σε καθαριότητα, σίτιση, εστίαση και φύλαξη

20.10.2016 19:07
Προκηρύξεις για 4.980 θέσεις εργασίας σε ΔΕΚΟ μέσα στο 2018 - Ειδικότητες και προσόντα  - Media

 

Ορδές διορισμών ημετέρων ή όντως μείωση κόστους; Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση σχεδιάζει, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, να επεκτείνει την δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου έναντι εταιριών για καθαριότητα, σίτιση, εστίαση και φύλαξη και στους ΟΤΑ και άλλους φορείς, μετά το δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα που εποπτεύει.

«Σημαντική τομή στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και στην επαναθεμελίωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στο δημόσιο τομέα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τροπολογία αφορά τη δυνατότητα σύναψης, από όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και τα εποπτευόμενα από αυτόν νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τις ανάγκες καθαριότητας, εστίασης, σίτισης και φύλαξης κτιρίων.

Ο ίδιος, μάλιστα, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την εν λόγω κίνηση υποστήριξε ότι σε 5 νοσοκομεία που έχει εφαρμοστεί το μέτρο εξοικονομούνται ήδη 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε «εργολαβικές εταιρίες».

Αυτή, βέβαια, είναι η μια ανάγνωση. Η δεύτερη εκφράστηκε στην Ολομέλεια από τον βουλευτή του Ποταμιού, Κωνσταντίνο Μπαργιώτα. Συγκεκριμένα, είπε ότι πρόκειται για «ένα απαράδεκτο ρουσφέτι που θυμίζει «Δεληγιαννισμό» και υπογράμμισε ότι με αυτό τον τρόπο χιλιάδες συμβασιούχοι θα είναι «όμηροι» των υπουργείων, παρακαλώντας για την παράταση των συμβάσεών τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54