search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:30
MENU CLOSE

Ο Εγκέλαδος απειλεί το Κολοσσαίο – Μεγαλώνουν οι ρωγμές μετά τις σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία

31.10.2016 19:02
Ο Εγκέλαδος απειλεί το Κολοσσαίο - Μεγαλώνουν οι ρωγμές μετά τις σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία  - Media

 

Ενώ η Ιταλία εξακολουθεί να σείεται από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τα κεντρικά της χώρας, οι ειδικοί εξηγούν πως τα μνημεία της ιταλικής πρωτεύουσας δεν έχουν μείνει αλώβητα.

Σύμφωνα με τον ειδικό επιστάτη του Κολοσσαίου, του εθνικού ρωμαϊκού μουσείου και της αρχαιολογικής περιοχής της Ρώμης, Φραντσέσκο Προσπερέτι, εκφράζεται ανησυχία για τις ρωγμές που έχουν καταγραφεί στο Κολοσσαίο.

Σε αντίθεση με τις καθησυχαστικές δηλώσεις της δημάρχου της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, πως δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, ο Προσπερέτι επισήμανε πως «με το σεισμό μεγαλώνουν οι ρωγμές».

Ο ειδικός εξήγησε πως διεξήχθη ενδελεχής έλεγχος στο μνημείο και εντοπίστηκαν τα σημεία, στα οποία είναι απαραίτητη η παρέμβαση.

Όπως εξήγησε ο Προσπερέτι, είχε καταγραφεί ήδη πτώση σκυροδέματος σε ένα επίπεδο του αμφιθεάτρου με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στο συγκεκριμένο σημείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:30