search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:40
MENU CLOSE

To συγκλονιστικό γράμμα του Οσκαρικού Άαρον Σόρκιν στη γυναίκα και την κόρη του

11.11.2016 07:34
To συγκλονιστικό γράμμα του Οσκαρικού Άαρον Σόρκιν στη γυναίκα και την κόρη του - Media

 

Ο Οσκαρικός σεναριογράφος Άαρον Σόρκιν, ο «εγκέφαλος» πίσω από το «Social Network» και τη θρυλική σειρά «West Wing», έγραψε μια επιστολή στη σύζυγο του και τη δεκαπεντάχρονη κόρη του, τη Ρόξυ, με αφορμή την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το Vanity Fair δημοσίευσε την επιστολή του, στην οποία έγραψε αναλυτικά:

«Κορίτσια Σόρκιν,

Ο κόσμος άλλαξε εχθές το βράδυ, άλλαξε με έναν τρόπο από τον οποίο δεν μπορούσα να μας προστατέψω. Αυτό είναι ένα απαίσιο συναίσθημα για έναν πατέρα. Δε θέλω να σας το κρύψω, είναι μια απαίσια κατάσταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχασε ο υποψήφιος που υποστηρίζω στις εκλογές, για την ακρίβεια είναι η έκτη, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα πραγματικά ανίκανο γουρούνι με επικίνδυνες ιδέες, μια ψυχιατρική διαταραχή και καμία γνώση του κόσμου εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν είναι μόνο ο Τραμπ που κέρδισε εχθές το βράδυ, αλλά και οι υποστηρικτές του. Η Κου Κλουξ Κλαν. Λευκοί εθνικιστές. Σεξιστές, ρατσιστές και παντός είδους μπούφοι. Οργισμένοι νεαροί λευκοί άνδρες που νομίζουν πως η ραπ μουσική και η 5η Μαΐου απειλούν τον τρόπο ζωής τους έχουν λόγο να πανηγυρίζουν. Άνδρες, οι οποίοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποκαλούνται άνδρες, που πιστεύουν πως καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να έχει βλέψεις να είναι κάτι παραπάνω από απλά όμορφη έχουν πλέον λόγο να πανηγυρίζουν. Έδωσαν ελπίδα στο μίσος.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θέση την οποία κατείχαν προσωπικότητες όπως ο Τζέφερσον, ο Λίνκολν, ο Ουάσινγκτον, ο Κένεντι και ο Ομπάμα, θα είναι ο άνδρας που περνάει ώρες στο Twitter «εκδικούμενος» όσους τον κριτίκαραν. Ντροπιαστήκαμε μπροστά στα παιδιά μας και μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο υπόλοιπος κόσμος δεν άργησε να αντιδράσει. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια βαθειά κρίση στην οικονομία μας. Οι ΝΑΤΟϊκοί μας σύμμαχοι είναι φοβισμένοι. Μειονότητες σε όλη την Αμερική πραγματικά τρέμουν από φόβο τους. Ας μην ξεχνάμε, η πλειονότητα των υποστηρικτών του Τραμπ δεν τρέφει φιλικά αισθήματα ούτε προς τους Εβραίους. Από την άλλη, στα αρχηγεία του ISIS έκαναν σίγουρα πάρτι. Τι δε θα έδινα για να αντάλλαζα τον Τραμπ με τον Νίξον.

Οπότε, τι κάνουμε;

Πρώτα από όλα, πρέπει να θυμόμαστε πως δεν είμαστε μόνοι. 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι και δισεκατομμύρια ανά τον κόσμο νιώθουν ακριβώς όπως εμείς.

Δεύτερον, σηκωνόμαστε από τα κρεβάτια μας. Ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του θέλουν να δουν όλους εμάς (Εβραίους, μορφωμένους, την ελίτ του Χόλιγουντ κλπ) να κλαίμε στις γωνίες και να συζητάμε για μετανάστευση στον Καναδά. Δε θα τους δώσω αυτή την ικανοποίηση, ούτε και εσείς.

Αυτό θα κάνουμε λοιπόν γαμώτο, θα πολεμήσουμε (Ρόξυ, υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές για τέτοιου είδους γλώσσα, αυτή είναι μια από αυτές). Έχουμε δύναμη και πάνω από όλα έχουμε τις φωνές μας. Μπορεί να μην έχουμε την πλειοψηφία στη Γερουσία η το Κογκρέσο αλλά έχουμε αντιπροσώπους. Επίσης, είναι καλό να θυμόμαστε πως και οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι νιώθουν για τον Τραμπ ακριβώς όπως και εμείς. Πρέπει να σιγουρέψουμε πως οι εκπρόσωποι μας στα κοινά θα δουλέψουν μέχρις εσχάτων.

Θα αναμειχθούμε στα κοινά. Είτε αυτό σημαίνει οικονομική βοήθεια, είτε χειρονακτική. Η οικογένεια μας είναι αρκετά προστατευμένη από την πλειονότητα των πολιτικών του Τραμπ, οπότε θα βοηθήσουμε αυτές που δεν έχουν ανάλογη προστασία. Θα παλέψουμε για να διατηρήσουν οι γυναίκες το δικαίωμα της επιλογής. Θα παλέψουμε για την ισότητα. Θα υψώσουμε το ανάστημα μας.

Η Αμερική δεν σταμάτησε να είναι η Αμερική εχθές το βράδυ, ούτε εμείς σταματήσαμε να είμαστε Αμερικάνοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, σε όλη την ιστορία μας, τις πιο σκοτεινές μας ώρες τις διαδέχονται οι καλύτερες στιγμές μας.

Ρόξυ, το ξέρω πως οι προβλέψεις μου έχουν πέσει έξω στο παρελθόν αλλά δεν πιστεύω πως αυτός ο τύπος θα βγάλει το χρόνο χωρίς να υποπέσει σε κάποιο έγκλημα που θα οδηγήσει στην καθαίρεση του. Ακόμα και να το κάνει όμως, θα αντέξουμε μια τετραετία και μετά θα πολεμήσουμε με ό,τι έχουμε ώστε να κερδίσει ο υποψήφιος μας και να χάσουν μια και καλή. Γλυκιά μου, θα είναι η πρώτη φορά που θα ψηφίζεις.

Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Η μάχη μόλις αρχίζει. Ο παππούς σου πολέμησε στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και, όταν τελικά επέστρεψε, αυτή η χώρα του έδωσε την ευκαιρία να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια του. Αρνούμαι να παραδώσω στην εγγονή του μια χώρα επηρεασμένοι από ηλίθιους, γεμάτους μίσος, άνδρες. Τα δάκρυα σου εχθές το βράδυ με αφύπνισαν.

Σας αγαπώ,

Ο Μπαμπάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26