search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:46
MENU CLOSE

Σώθηκαν 100 ερωτικές σκλάβες Γιαζίντι

20.11.2016 15:55
Σώθηκαν 100 ερωτικές σκλάβες Γιαζίντι  - Media

 

Η επιτροπή για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ομήρων Γιαζίντι, τις οποίες κρατά σκλάβες το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 100 απαχθέντες Γιαζίντι διασώθηκαν από την έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Μοσούλης στις 17 Οκτωβρίου.

Ο Χουσεΐν Καΐντι, επικεφαλής της επιτροπής του ιρακινού Κουρδιστάν, δήλωσε στο BasNews ότι ο ιρακινός στρατός παρά τις επιτυχίες του ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει διασώσει καμία/κανέναν Γιαζίντι από τους τζιχαντιστές. «Ωστόσο, η επιτροπή μας κατάφερε να διασώσει περισσότερους από 100 απαχθέντες από την αρχή της επιχείρησης» είπε.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε, τον Αύγουστο του 2014, στην περιοχή Σιντζάρ του Ιράκ, όπου ζούσαν 400.000 Κούρδοι Γιαζίντι, έσφαξε χιλιάδες άνδρες και ηλικιωμένους ενώ έπιασε 5 με 7.000 χιλιάδες γυναίκες, κορίτσια και αγόρια για σκλάβους του.

Οι γυναίκες Γιαζίντι γίνονται ερωτικές σκλάβες των τρομοκρατών και πωλούνται σε σκλαβοπάζαρα, μόλις κλείσουν τα 12 τους χρόνια και πέρα.

 Υπολογίζονται ότι περίπου 4.000 Γιαζίντι κρατούνται από τους τζιχαντιστές.

Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι που θεωρούνται «ειδωλολάτρες», «σατανιστές» και «άπιστοι», κατά τους τζιχαντιστές.

Το ISIS είχε εκδώσει διάταγμα σύμφωνα με το οποίο εάν μια γυναίκα Γιαζίντι τη βιάσουν 10 τζιχαντιστές, τότε ολοκληρώνεται ο εξισλαμισμός της…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43