search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:45
MENU CLOSE

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το κτίριο στην Κουμουνδούρου

24.11.2016 17:43
Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το κτίριο στην Κουμουνδούρου   - Media
 
Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία αλλά… 16 ολόκληρα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δηλώσει στην εφορία το ακίνητο που στεγάζει τα γραφεία του στην πλατεία Κουμουνδούρου, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν βουλευτές της ΝΔ στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα «θαλασσοδάνεια» σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ. Με βάση μάλιστα τις «γαλάζιες» καταγγελίες η μη δήλωση του ακινήτου είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι.
 
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά στις 14 Νοεμβρίου του 2016 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη ΣΤ’ ΔΟΥ Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις, μία για κάθε έτος από το 2001 και μετά. Όπως υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ η μη δήλωση του ακινήτου είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πληρώσει για το κτήριο ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε ενιαίο τέλος ακινήτων νομικών προσώπων, ούτε ΕΝΦΙΑ. 
 
«Είναι η απόλυτη απόδειξη μιας ιστορίας η οποία δεν είναι καθόλου νόμιμη» ήταν το σχόλιο του Γιώργου Γεωργαντά ενώ ο «ομόσταβλός» του Νότης Μηταράκης συμπλήρωσε πως το κυβερνητικό κόμμα απέφευγε να πληρώνει φόρους.
 

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για το αδήλωτο κτίριο

Την απάντηση του στη ΝΔ έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την καταγγελία ότι επί 16 χρόνια το κτίριο της Κουμουνδούρου δεν είχε δηλωθεί στην Εφορία.

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο καθώς όπως αναφέρουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως:

Το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα  του ΣΥΡΙΖΑ το 2016

Τοτε ως όφειλαν έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το καθεστώς το 2016.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:43