search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:40
MENU CLOSE

Έκλεισε ο ιστορικός «Τηνιακός»: 74 χρόνια φραπέ, ούζο, μπίρα και ποικιλίες

13.12.2016 18:07
Έκλεισε ο ιστορικός «Τηνιακός»: 74 χρόνια φραπέ, ούζο, μπίρα και ποικιλίες - Media

 

Tο «Τηνιακό» δεν είναι κυριλέ μαγαζί. Δεν σου σερβίρει λάτε μακιάτο ντεκαφεϊνέ ούτε περίεργα αφεψήματα με εξωτικές γεύσεις. Φραπέ για τους πρωινούς και από αλκοόλ… ούζο, κρασί και μπίρες.

Και όχι καμιά ψαγμένη μπίρα από την Ιαπωνία, φέρ’ ειπείν. Κάιζερ, Αμστελ και Χάινεκεν. Ενα και ογδόντα. Τιμή περιπτέρου.

Το «Τηνιακό» αποτέλεσε επί δεκαετίες το αγαπημένο στέκι φοιτητών, σύμφωνα με δημοσίευμα του efsyn.gr. Ξεκινούσες για μια «χαλαρή μπιρίτσα», να μιλάς για πολιτική, μουσική, για τη γενική συνέλευση του τμήματος και για τα δύο μαθήματα που σου ‘χουν μείνει από το τρίτο έτος και κατέληγες, τέσσερις ώρες μετά, με το τραπέζι γεμάτο άδεια μπουκάλια και στοιβαγμένα πιάτα, πασαλειμμένα με τυροκαυτερή.

Πόσοι και πόσοι δεν έχουν καθίσει στις άβολες πλαστικές καρέκλες του και στα σιδερένια τραπεζάκια που θυμίζουν εκείνα που στήνονται στα Πανεπιστήμια το τριήμερο του Πολυτεχνείου;

Το καλοκαίρι μπορούσες να ακούσεις τον κόσμο που καθόταν στο μαγαζί από τη στιγμή που έστριβες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τον χειμώνα, το ψηλοτάβανο κτίριο, στον αριθμό 50 της λεωφόρου, ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτο, που μετά βίας χωρούσες να μπεις μέσα.

Αυλαία με μπίρες

Υστερα από 74 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας, η τζαμένια πόρτα του -παραδοσιακού πλέον- ουζερί έκλεισε οριστικά το βράδυ της Κυριακής.

«Μετά από περίπου 80 χρόνια ιστορίας, το μαγαζί που κανείς ποτέ δεν περίμενε ότι θα αλλάξει έστω και στο ελάχιστο θα ανοίξει για τελευταία φορά. Το event αυτό εξυπηρετεί τον σκοπό τού να γίνει ένα θεαματικό κλείσιμο, όπως αρμόζει σ’ αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο, και για πολλούς σημείο αναφοράς, χώρο. #JeSuisΤηνιακό» έλεγε το διαδικτυακό κάλεσμα στο φέισμπουκ, το οποίο συγκέντρωσε περίπου 3.500 κόσμο.

Και μπορεί να μη μαζεύτηκαν και οι τρεισήμισι χιλιάδες, αλλά το μαγαζί-σταθμός του απανταχού φοιτηταριάτου έχει «ποτίσει» και έχει «ταΐσει» πολλαπλάσιο αριθμό νέων.

 

Πηγή: efsyn.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:40