search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:47
MENU CLOSE

Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα πληρώνουν συμμετοχή για τα φάρμακα

28.12.2016 15:44
ΙΟΒΕ: Τα 2 δισ. ευρώ θα αγγίξει το 2020 η υπερφορολόγηση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων - Media
 
Διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από την καταβολή συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη στους ασφαλισμένους που καταργήθηκε το ΕΚΑΣ, έδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
 
Τα παραστατικά που απαιτούνται προκειμένου να βεβαιώνεται ότι κάποιος συνταξιούχος, είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ (συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη 10%) ή είναι δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα, λόγω απώλειας του ΕΚΑΣ, είναι τα παρακάτω, όπως ορίστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία:
 
–Δημόσιος Τομέας επί στρατιωτικών και πολεμικών συντάξεων: Στους ασφαλισμένους που διακόπηκε το ΕΚΑΣ και απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη θα τους αποσταλεί σχετική βεβαίωση στην διεύθυνσή τους.
 
–ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Απαραίτητο δικαιολογητικό είναι το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων στο οποίο θα υπάρχει εγγραφή για χορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΣ στο μήνα αυτό ή και σχετική βεβαίωση του υποκαταστήματος από την οποία θα προκύπτει η απώλεια του δικαιώματος των συνταξιούχων στο ΕΚΑΣ. 
 
–ΟΑΕΕ: Χορήγηση σχετικής βεβαίωσης στους δικαιούχους ΕΚΑΣ ότι έχουν συμμετοχή 10% στα φάρμακα και στους συνταξιούχους που το απώλεσαν βεβαίωση ότι δικαιούνται μηδενική συμμετοχή. 
 
-ΝΑΤ: Χορηγείται βεβαίωση ότι δικαιούνται το ΕΚΑΣ ή τους χορηγείται εξαμηνιαίο εκκαθαριστικό συντάξεων στο οποίο απεικονίζεται η λήψη ή όχι του ΕΚΑΣ. 
 
-ΕΤΑΑ ΤΕΑΔ: Εκδίδεται υπηρεσιακή βεβαίωση αν κάποιος είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ μετά από αίτησή του. 
 
–ΕΤΑΑ Τομείς υγειονομικών: Στο εκκαθαριστικό σημείωμα αναγράφεται η ένδειξη ΕΚΑΣ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:46