search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:01
MENU CLOSE

Εφιάλτης: Εφαρμογή κατασκοπεύει τα downloads σας, χωρίς να το ξέρετε!

03.01.2017 18:05
Η Ε.Ε ενισχύει την κυβερνοασφάλειά της - Media
 
Όταν ο Τζορτζ Όργουελ, στο «1984», περιέγραφε την κατάσταση πλήρους ελέγχου των πολιτών μέσα από τεράστιες οθόνες παρακολούθησης μάλλον δεν είχε υπόψη του ότι η «κατασκοπεία» μπορεί να γίνει σε πολύ μικρότερη κλίμακα.
 
Πλέον, ακόμα και οι φίλοι σας στο διαδίκτυο μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας μέσω ενός νέου σάιτ, του Iknowwhatyoudownload.com (κυριολεκτικά, «Ξέρω-τι-κατεβάζεις»).
 
Το σάιτ λειτουργεί σαν… ιός: στέλνει στο χρήστη του internet που θέλετε να παρακολουθήσετε ένα ψεύτικο λινκ που μόλις το ανοίξει το σαίτ αποκτά πρόσβαση στα downloads που έχει κάνει το τελευταίο 24ωρο.
 
Η εταιρεία που δημιούργησε την εφαρμογή δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει θέμα παραβίασης της ιδιωτικότητας, ωστόσο, είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να αποκτήσει κακόβουλες χρήσεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:01