07/07/2020 09:11:27

Αναποφάσιστη για το Brexit η Τερέζα Μέι

Συγχαρητήριο μήνυμα Μέι σε Μητσοτάκη - Media

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν έχει αποφασίσει κάτι ούτε και αποκλείει κάτι πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες του ‘διαζυγίου’ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει την καλύτερη συμφωνία προκειμένου οι επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με την ενιαία αγορά, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της.

Η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών καθώς οι δηλώσεις της Μέι σε συνέντευξή της χθες έδωσαν την εντύπωση ότι η Βρετανία θα αλλάξει δραματικά τις εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ μετά το Brexit. Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,9% στο 1,2164 δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδό της από τα τέλη Οκτωβρίου. Έναντι του ενιαίου νομίσματος υποχώρησε κατά 1,1%, στις 86,65 πένες ανά ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου.

«Δεν έχει αποφασίσει κάτι ούτε και αποκλείει κάτι – λέει ότι θέλει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τις συναλλαγές και τη λειτουργία εντός της ενιαίας αγοράς», δήλωσε η εκπρόσωπός της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.