search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:03
MENU CLOSE

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού κηδεύτηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης

15.01.2017 15:41
Με τιμές εν ενεργεία υπουργού κηδεύτηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης - Media

 

Στο κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για τον αδικοχαμένο πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκο Αμοιρίδη.

Η κηδεία του έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας ο Κ. Αμοιρίδης υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα».

Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014. Καίριας σημασίας, υπήρξε επίσης η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είχε υπηρετήσει επίσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα γενικά προξενεία στο Ρίο ντε Ζανέιρο και στο Ρότερνταμ και στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, κατά την πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:03