search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:40
MENU CLOSE

«Σφαγή» πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

18.01.2017 12:29
«Σφαγή» πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ - Media

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ άσκησαν από το βήμα της βουλής οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων γκατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών τους στη συνεδρίαση της Βουλής για τα αγροτικά ζητήματα.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά  ξεκίνησε την ομιλία της μιλώντας για τον ΔΟΛ.

«Δεν καταφέρατε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channel και τώρα ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε λέγοντας πως «αφού δεν καταφέρατε να τον επιβάλετε στο ΕΣΡ τώρα προσπαθείτε να επιβάλετε τον κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ». 

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς έγινε «γάτα Ιμαλαΐων» αναφέροντας πως η ελευθερία του τύπου πάει περίπατο και πως οι δημοσιογράφοι κρατούνται όμηροι.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΔΟΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα» χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «επικίνδυνη για την δημοκρατική ομαλότητα».  Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεισε τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ. Όπως είπε, έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής και αποκάλυψε τη γύμνια και τον κυνισμό της κυβέρνησης.

«Ανεβήκατε στην εξουσία ως αδιάφθοροι και μέσα σε δύο χρόνια εξελιχθήκατε στην πιο αποτυχημένη και αδίστακτη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα. Προσπαθείτε να ελέγξετε το μιντιακό τοπίο. Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια. Και το κάνετε με τους εκδότες. Τους καταγγείλατε και μετά συναντηθήκατε μαζί τους. Κάποιοι συμβιβάστηκαν, κάποιοι εκβιάστηκαν. Τον κ. Μουλόπουλο είχατε και το θράσος να τον υποδείξετε για αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ» είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό.

«Είστε επικίνδυνη κυβέρνηση για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα. Είστε ένα καθεστώς και αγωνίζεστε να παραμείνετε στην εξουσία. Στην προσπάθειά σας να φέρετε τη δημοκρατία και την Ελλάδα στα δικά σας μικρά μέτρα θα μας βρείτε απέναντι. Και θα καταρρεύσουν τα σχέδιά σας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση περνάει σε άλλη πίστα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

«Μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με την διαπλοκή, μετά από πολλά γεύματα, πολλούς καφέδες με καναλάρχες, εκδότες, εργολάβους, με επίδοξους  καναλάρχες μιντιάρχες, με ιδιοκτήτες βοσκοτόπων αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Αναλαμβάνει η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους», προσθέτει.

Τέλος, καταλήγει ότι «η επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ ανατέθηκε ήδη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής. Είναι φανερό ότι είμαστε μπροστά σε μια κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ. Με μοχλό τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να ελέγξει και να συνετίσει ΜΜΕ που μέχρι χθες καταριόταν».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43