search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:58
MENU CLOSE

Σοκ στη Σουηδία: Πρώην υπουργός Οικονομικών ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας

27.01.2017 16:53
Σοκ στη Σουηδία: Πρώην υπουργός Οικονομικών ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας - Media
 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Άντερς Μποργκ και ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο Φρέντρικ Λούντμπεργκ ερευνώνται από τις Αρχές της χώρας για εμπλοκή σε σκάνδαλο δωροδοκίας και διαφθοράς.
 
Συγκεκριμένα, η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της χώρας κατηγορεί τον Λούντμπεργκ για δωροδοκία, ενώ ο Μποργκ, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας από το 2006 ως το 2014 -μάλιστα, για δύο ή τρεις χρονιές είχε βραβευθεί ως ο «καλύτερος ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε.»-, ελέγχεται για δωροληψία, στη διάρκεια κυνηγιού που είχε οργανώσει η εταιρεία του Λούντμπεργκ.
 
Ο Μποργκ αρνείται τις κατηγορίες και σε γραπτή του δήλωση στο Bloomberg υποστήριξε ότι «πλήρωνε πάντα από την τσέπη του», προσθέτοντας ότι η έρευνα αφορά σε περιστατικό μετά τις εκλογές του 2014, όταν ο ίδιος δεν ήταν πλέον υπουργός, ωστόσο η ερευνούσα αρχή θεωρεί ότι οι δωροδοκίες αφορούν σε διάστημα πενταετίας.
 
Από την πλευρά του, ο Λούντμπεργκ, ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στη χώρα, δήλωσε πρόθυμος να διευκολύνει τις αρχές αλλά τόνισε ότι ο ίδιος και η εταιρεία του δεν έχουν κάνει τίποτα το παράνομο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57