search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:11
MENU CLOSE

Η Google ανακαλεί τους υπαλλήλους της λόγω Τραμπ: «Γυρίστε αμέσως πίσω!»

28.01.2017 13:10
Η Google ανακαλεί τους υπαλλήλους της λόγω Τραμπ: «Γυρίστε αμέσως πίσω!»  - Media

 

Μετά το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ να «παγώσει» την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες, η Google αποφάσισε να ανακαλέσει άρον – άρον  το προσωπικό της που βρίσκεται εκτός ΗΠΑ να επιστρέψει αμέσως πίσω.

Η Google ανησυχεί για το διάταγμα και για τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να «μπλοκάρουν» την είσοδο στις ΗΠΑ εξαιρετικά ταλαντούχων ανθρώπων που δουλεύουν για την εταιρία.

Ανταποκριτής του BBC σημείωσε ότι η εντολή του Τραμπ σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη, το Σουδάν, τη Σομαλία και τη Λιβύη ίσως να μην μπορέσουν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ, ακόμα και αν διαθέτουν πράσινη κάρτα.

Υπό αυτόν τον φόβο, ο επικεφαλής της google, Sundar Pichai σε εσωτερικό του σημείωμα προς τους υπαλλήλους του, ανέφερε ότι «είναι οδυνηρό να βλέπουμε το προσωπικό κόστος που έχει το διάταγμα Τραμπ στους συναδέλφους μας», υπογραμμίζοντας ότι το διάταγμα θέτει σε κίνδυνο 100 υπαλλήλους της google.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Google, επίσης εξέφρασε τον σοβαρό προβληματισμό της εταιρίας: «Ανησυχούμε για τις συνέπειες αυτής της απόφασης και άλλων παρόμοιων που μπορεί να υπάρξουν και έχουν τη δυνατότητα να θέσουν περιορισμούς στους υπαλλήλους της εταιρείας και στις οικογένειές τους ή να αποτελέσουν ένα τείχος που θα εμποδίσει πραγματικά ταλέντα να εισέλθουν στις ΗΠΑ».

Τελικά, οι 100 υπάλληλοι της Google που βρίσκονταν εκτός ΗΠΑ έσπευσαν να επιστρέψουν, ενώ η εταιρεία τους συνέστησε να απευθυνθούν στην ειδική υπηρεσία της που ασχολείται με θέματα ασφάλειας, ταξιδίων αλλά και μετανάστευσης εάν αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Παρόμοιες ανησυχίες για το διάταγμα Τραμπ εξέφρασαν κι άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Microsoft και το Facebook.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09