search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:28
MENU CLOSE

Ο Κιμ …τρέχει τους Αμερικανούς πεζοναύτες – Σκληρές ασκήσεις στα χιόνια (Photos)

29.01.2017 16:43
Ο Κιμ ...τρέχει τους Αμερικανούς πεζοναύτες - Σκληρές ασκήσεις στα χιόνια (Photos) - Media

 

Ασκήσεις με εξοπλισμό σκι και με θερμοκρασίες υπό του μηδενός διεξάγουν από κοινού πεζοναύτες από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ προκαλώντας ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας «απάντησης» από την πλευρά της Πιονγκγιανγκ. 

Στην άσκηση, που πραγματοποιείται στις χιονισμένες πλαγιές της Πιονγκτσάνγκ, σε απόσταση περίπου 180 χλμ. από τη Σεούλ, παίρνουν μέρος περισσότεροι από 300 πεζοναύτες. 

Οι σκληρές ασκήσεις διεξάγονται υπό το γενικότερο προβληματισμό γύρω από το ενδεχόμενο νέας δοκιμαστικής εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Αναφερόμενος στις ασκήσεις, ο Αμερικανός λοχαγός Μάρκους Κάρλστρον έκανε λόγο για αύξηση του επιπέδου «επιχειρησιακής συνεργασίας» μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, αλλά και συντονισμού τους «στην περίπτωση που χρειαστεί να πολεμήσουμε μαζί», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Οι κοινές ασκήσεις ξεκίνησαν στις 15 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 3 Φεβρουαρίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:28