search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:03
MENU CLOSE

Χάνεται ο έλεγχος: Τούρκος βουλευτής απειλεί την Ελλάδα με… πόλεμο!

01.02.2017 15:48
Ανάλυση Μιχάλη Ιγνατίου: «Φοβάμαι στιγμές Ιμίων και με Τραμπ αντί του Κλίντον» (Video) - Media
 
Σε τουιτερικό πολεμικό παραλήρημα επιδόθηκε Τούρκος βουλευτής του ΑΚΡ, του κόμματος του προέδρου της γείτονος χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη νέα ένταση που επικρατεί στα Ίμια, αλλά και δείχνοντας ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να… ξεφεύγουν επικίνδυνα.
 
Ο Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ, βουλευτής του AKP στη Σμύρνη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, έγραψε στο Twitter ότι «το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια, αλλά επειδή ο αρχηγός του ναυτικού φοβήθηκε, δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».
 

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «προειδοποιώ την Ελλάδα. Γλιτώσατε το 1996 εξαιτίας της δειλίας ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε».
 

Εξάλλου, λίγη ώρα νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι «γίνεται μια προσπάθεια από την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και κάποιες άλλες βραχονησίδες, αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους γύρω τους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:03