search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:54
MENU CLOSE

Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για «Κήρυκα» και Ψυχάρη

01.02.2017 20:59
Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη για «Κήρυκα» και Ψυχάρη - Media

 

Σκληρή κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη αναφορικά με τον «Κήρυκα Χανίων» και τον Σταύρο Ψυχάρη σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Παρεμβαίνοντας αμέσως μετά ο αρχηγός της ΝΔ πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει μετατραπεί σε «κούφιο μεγάφωνο του Βαξεβάνη» για όσα ανέφερε σχετικά με τον Κήρυκα Χανίων. «Αποκρύψατε» σημείωσε «το γεγονός ότι ο Κήρυκας είναι ο μόνος που ελέγχθηκε. Δεν υπήρξε καμία άλλη περιφερειακή που να ελέγχθηκε. Αποκρύψατε ότι για το ζήτημα του Κήρυκα υπήρξε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε παρέκκλιση. Το δάνειο έχει απόλυτη εξασφάλιση».

Ο πρωθυπουργός απάντησε επικαλούμενος στοιχεία ότι το δάνειο της οικογένειας Μητσοτάκη καταγγέλθηκε λίγες μόνο μέρες αφότου ξεκίνησε η Εξεταστική  και πως η ρύθμιση της οφειλής: «19 Απριλίου 2016 έγινε η σύσταση της Εξεταστικής, 22 Απριλίου 2016 όλως τυχαίως και μετά από 11 χρόνια η Τράπεζα Πειραιώς αποφασίζει να καταγγείλει τη σύμβαση για τον Κήρυκα». Και συνέχισε ο πρωθυπουργός θυμίζοντας τα γεγονότα: «12 Ιουλίου του 2016 το θέμα του Κήρυκα αναδεικνύεται στην συνεδρίαση της Εξεταστικής κατά την εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς. 18 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Φάμελλος αιτείται την χορήγηση της αλληλογραφίας. 15 μέρες μετά την επιστολή γίνεται δυνατή η ρύθμιση της οφειλής. Είναι δυνατόν να σας είχαν ξεχάσει 11 χρόνια αυτοί που κάθε μέρα χτυπούν τα τηλέφωνα τον συμπολιτών μας»; ρώτησε με νόημα.

 Όσο για την Τράπεζα της Ελλάδας διάβασε σχετικό απόσπασμα από την έκθεσή της το οποίο αναφέρει ότι ποσόν 554.000 ευρώ τουλάχιστον σίγουρα δεν κατευθύνθηκε στην κατασκευή (του κτιρίου για την οποία ελήφθη το δάνειο) χωρίς να είναι γνωστό που πήγε, ότι ο συνολικός δανεισμός ανήλθε σε 2,15 εκ. ευρώ και ότι για τον διαγωνισμό αυτό οι διαδικασίες δανειοδότησης και παρακολούθησης απείχαν της τραπεζικής πρακτικής.

Επίσης αναφορικά με τις αιχμές Μητσοτάκη για τη συνάντηση που είχε πριν τις εκλογές του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας με τον Σταύρο Ψυχάρη ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «διαπλοκή δεν είναι αν βλέπουμε κάποιον αλλά αν ευνοούμε κάποιον» και πως ο ίδιος πρέπει να κριθεί για το αν ευνόησε τον εκδότη του ΔΟΛ με νυχτερινές τροπολογίες, κλπ όταν ο ίδιος Μητσοτάκης χρησιμοποιούσε τα πρωτοσέλιδά του εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύοντάς τα στη Βουλή.

Επίσης, αναφερόμενος τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά (η οποία παρενέβη λέγοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για άλλη μία συνθηκολόγηση γι αυτό ο πρωθυπουργός «χύνει δηλητήριο») τους κάλεσε να απαντήσουν αν σκοπεύουν και πώς να αποπληρώσουν τα δάνεια των κομμάτων τους. «Τι τα κάνατε τόσα λεφτά;» αναρωτήθηκε. Η κ. Γεννηματά, σημείωσε  «έκανε κούρεμα από 200 σε 100εκ., ακόμη κι έτσι είναι πάρα πολλά. Τι θα κάνετε με τις οφειλές; Εμείς κύριε Μητσοτάκη δίνουμε το 40% επιπλέον για να μπορεί το κόμμα μας να επιβιώνει και να πληρώνει τα δάνεια της εφημερίδας του. Εσείς θα βάλετε το χέρι στην τσέπη για να ξεπληρώσετε;»

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το κόμμα του κάνει σημαντική προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης, και ξεπληρώνει σιγά-σιγά τα δάνειά της και δεν δέχεται υποδείξεις. Επίσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διαπλοκή στην περίπτωση Καλογρίτσα: “διαπλοκή είναι να προσπαθείτε να δώσετε άδεια στον κ. Καλογρίτσα για να πάρει άδεια και να κάνει το δικό σας παιχνίδι και τώρα να τον έχετε εκδότη στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη” σημείωσε. Επίσης αναφορικά με τον Κήρυκα Χανίων τόνισε ότι “έχει ξεπληρώσει παραπάνω από 500.000 ευρώ σε τόκους. Το δάνειο είναι απολύτως εξασφαλισμένο. Δεν έχασε ούτε ένα ευρώ η τράπεζα.Ελάτε να πάμε σε εκλογές με το ζήτημα του Κήρυκα και τη Siemens” κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:54