search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:16
MENU CLOSE

ΤΑΖ: Το Κιλκίς ανοίγει την «πόρτα» στους πρόσφυγες

03.02.2017 07:15
ΤΑΖ: Το Κιλκίς ανοίγει την «πόρτα» στους πρόσφυγες - Media

Και μπορεί με το δημοσίευμά της η Spiegel να φέρνει προ των ευθυνών της την Ευρωπαική Ένωση αναφορικά στη διαχείρηση του προσφυγικού ζητήματός στην χώρας μας, ωστόσο  η εφημερίδα του Βερολίνου Tageszeitung αναφέρεται στο πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει στο Κιλκίς, όπου κάτοικοι φιλοξενούν πρόσφυγές.

«Ποιος μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο σπίτι του;» ήταν το κάλεσμα μέσω facebook της ΜΚΟ Omnes, που έχει ξεκινήσει να τρέχει με δική της πρωτοβουλία ένα πρόγραμμα εύρεσης στέγης για πρόσφυγες εκτός καταυλισμών.

 «Αυθόρμητα, αμέτρητοι κάτοικοι αντέδρασαν θετικά. 75 οικογένειες προσφύγων μπόρεσαν φιλοξενηθούν προσωρινά στα σπίτια τους» αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΤΑΖ από το Κιλκίς , όπου κάτοικοι της μικρής επαρχιακής πόλης άνοιξαν τις κρύες μέρες του φετινού χειμώνα τις πόρτες τους σε πρόσφυγες, οι σκηνές των οποίων είχαν βραχεί από το χιόνι και τη βροχή.

  Σύμφωνα με την φιλοσοφία της Omnes, όπως εξηγεί η TAZ, είναι πιο οικονομικά συμφέρον μακροπρόθεσμα να στεγαστούν οι πρόσφυγες σε αυτόνομα σπίτια, έναντι συμβολικού ενοικίου, το οποίο θα καλύπτεται από τα κονδύλια που έτσι κι αλλιώς διατίθενται για τους πρόσφυγες, από τα να παραμένουν ολόκληρες οικογένειες στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

    «Μόνο για τα τρόφιμα μιας οικογένειας με τρία μέλη απαιτούνται 600 ευρώ ετησίως» αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα μέλος της ΜΚΟ.

   Από την πλευρά των ντόπιων, οι πρώτες αντιδράσεις είναι πάντως θετικές. Κι όπως αναφέρει στην TAZ μια ιδιοκτήτρια διαμερίσματος που προσφέρεται ήδη σε πρόσφυγες, στην Ελλάδα της κρίσης συμφέρει πιο πολύ να νοικιάζεις με χαμηλό ενοίκιο ένα σπίτι, ακόμη και σε πρόσφυγες, παρά να το πουλάς.

   Πηγή: Deutsche Welle

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50