search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:42
MENU CLOSE

Μαγκριώτης προς κόμματα: Παραμερίστε τον διχασμό και την πόλωση

22.02.2017 09:17
Μαγκριώτης προς κόμματα: Παραμερίστε τον διχασμό και την πόλωση - Media

 

Αισιόδοξος ως προς την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να παραμερίσουν διχασμό και πόλωση και να προχωρήσουν μαζί σε ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Μαγκριώτης, μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, εκτίμησε ότι υπό το κύμα της ακροδεξιάς που θεριεύει στην Ευρώπη, Μέρκελ – Ολάντ στη Σύνοδο της Μάλτας, αποφάσισαν να επανεξετάσουν την πολιτική των χωρών πολλών ταχυτήτων. Μάλιστα, όπως είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν επικεφαλής της κίνησης Προοδευτικοί Πολίτες για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να χαλαρώσουν την ΕΕ ξεκινώντας από τις χώρες της ευρωζώνης.

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, ή μεγάλη ευκαιρία, για την Ελλάδα, αν ξαναμπεί ο πήχης ψηλά για τη συνθήκη Μάαστριχτ και Σένγκεν. Εάν δεν προσέξουμε, μπορεί να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, γι’ αυτό χρειάζεται συλλογική αφύπνιση, να φύγουμε από την κοκορομαχία, να σταματήσυμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί τούς άλλους. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να βρεθούμε εκτός Μάαστριχτ και Σένγκεν» είπε.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην παγκοσμιοποίηση και πώς βοήθησε να αναπτυχθούν τα κράτη, ωστόσο -όπως τόνισε- μέσω αυτού του συστήματος η Δύση απώλεσε την ισχυρή παραγωγική διαδικασία, καθώς αυτή μεταφέρθηκε προς την Ασία.

«Η Δύση κατάφερε να διατηρήσει το μοντέλο της καταναλωτικής συμπεριφοράς μέσω δανεισμού με αποτέλεσμα να χάσει την ανταγωνιστικότητά της. Σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν ένα κομμάτι της επέλεξαν τη λιτότητα. Έτσι φτάσαμε σήμερα να ζουμε την απο-παγκοσμιοποίηση που εκφράζεται με την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρωπη, με το Brexit και την εκλογή Τράμπ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγκριώτης.

Ερωτηθείς για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά είπε ότι συμμετέχει ενεργά, όμως οι πολιτικές του διαφωνίες με το ΠΑΣΟΚ παραμένουν. Υπογράμμισε όμως την ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο χώρος, ώστε να παίξει ρόλο στη σταθερότητα της χώρας. «Η Κεντροαριστερά ήταν το πρώτο θύμα της απο-παγκοσμιοποίησης, η Δεξιά εξέφρασε την παγκοσμιοποίηση και η Κεντροαριστερά ενσωματώθηκε. Την οικονομική και πολιτική κρίση την πληρώνουν τα μεσαία στρώματα. Άρα έχουμε μια συρρίκνωση του κοινωνικού χώρου που στήριζε την Κεντροαριστερά με αποτέλεσμα μέσα στην απομόνωση και την περιθωριοποίηση που νιώθουν αυτές οι ομάδες να στρέφονται κυρίως προς την Ακροδεξιά» υπογράμμισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:42