search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:41
MENU CLOSE

Ο Τσακαλώτος απαντά για την… εξαφάνιση του: Υπερβολικές οι φήμες για τον… θάνατό μου

23.02.2017 06:56
Ο Τσακαλώτος απαντά για την... εξαφάνιση του: Υπερβολικές οι φήμες για τον... θάνατό μου - Media

 

Mε δηλώσεις του μέσω συνεργατών του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντάει στις φήμες περί εξαφάνισης του και αποστασιοποίησης του.

«Δεν υπάρχει ίχνος αληθείας σε όσα διακινούνται» φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και χρησιμοποιώντας μια φράση του Μαρκ Τουέιν πρόσθεσε: «Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές».

Σημειώνεται ότι ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας απάντησε με αυτόν τον τρόπο όταν το 1897 μια βρετανική εφημερίδα έγραψε ολόκληρο επικήδειο για τον υποτιθέμενο θάνατό του…

Η αλήθεια είναι πως ο υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά το Eurogroup της Δευτέρας και παρά την επιτυχή εξέλιξη του, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη, εξαφανίστηκε και άφησε άλλους να αναλύουν στα τηλεοπτικά απράθυρα τα μέτρα που αποφασίστηκαν και όλα όσα σημαίνει η κατ’ αρχήν συμφωνία Ελλάδας –δανειστών στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Μάλιστα η «εξαφάνιση» του ερμηνεύτηκε ως δυσφορία και μη αποδοχή του αποτελέσματος του Eurogroup καθώς ο ίδιος κυμαινόταν σε διαφορετική γραμμή. Αντιθέτως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τον οποίο φαίνεται ότι συντάχτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που είχε πει πριν από περίπου 10 μέρες πως «καλύτερα μία κακή συμφωνία τώρα, παρά μία χειρότερη τον Ιούνιο».

Ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο όχι μόνο, ή κυρίως των επιθέσεων της αντιπολίτευσης, αλλά μίας εσωκομματικής γκρίνιας στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύντροφοί του τον στοχοποιούν ως υπεύθυνο του επώδυνου συμβιβασμού, ενώ στην καλύτερη περίπτωση η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος τον αφήνει (όπως θεωρεί ο ίδιος) εκτεθειμένο στην κριτική αυτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ο κ. Τσακαλώτος χειριστεί το όλο θέμα στο τελευταίο Εurogroup, είχε ξεκαθαρίσει στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υλοποιεί δικές του αποφάσεις, αλλά συλλογικές.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται ότι «ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά».

«Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολούθησε tweet του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επέλεξε να απαντήσει στον κ. Τσακαλώτο μέσω ενός άλλου αποφθέγματος του Μαρκ Τουέιν:

Αφού αρέσει στον κ.Τσακαλώτο ο Μάρκ Τουέιν, ας διαβάσει & αυτή τη ρήση του: “Όταν έχεις αμφιβολίες, πες την αλήθεια”. #tsakalotos #Eurogroup https://t.co/zmHFxprWEQ

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) 23 Φεβρουαρίου 2017

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:40