search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:51
MENU CLOSE

«Ναρκομανής» ο Χίτλερ: «Βουτηγμένος» στα ναρκωτικά, λέει νέο βιβλίο

28.02.2017 14:56
Ο Αδόλφος Χίτλερ ζει και μόλις εξελέγη στη Ναμίμπια (Photo) - Media
 
Από παλιά, υπήρχε μια φημολογία και συζήτηση σχετικά με την εξάρτηση του μανιακού «Φύρερ» της ναζιστικής Γερμανίας, του Αδόλφου Χίτλερ, από ναρκωτικές ουσίες, ωστόσο ένα νέο βιβλίο ρίχνει ανατριχιαστικό φως στο γεγονός ότι τόσο ο Χίτλερ όσο και άλλα κορυφαία στελέχη των Ναζί ήταν κυριολεκτικά «πνιγμένα» στις ουσίες.
 
Το βιβλίο είναι το «Blitzed: Drugs in the Third Reich» του Νόρμαν Όλερ, και ισχυρίζεται ότι από απλούς στρατιώτες μέχρι ηγετικά στελέχη της ναζιστικής Γερμανίας έπαιρναν ένα χάπι, το Pervitin, βασική ουσία του οποίου ήταν η μεθαμφεταμίνη, ένα ισχυρότατο διεγερτικό, γνωστό και ως «κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη».
 
Στο ίδιο βιβλίο, ο Όλερ υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ ήταν εξαρτημένος από το 1941 σε στεροειδή και ενέσεις ζωικής ορμόνης, λέγοντας, μάλιστα, ότι ο ναζί δικτάτορας ως τα μέσα του 1944 σπανίως είχε μια νηφάλια ημέρα και ότι τα αιμοφόρα αγγεία του ήταν τελείως κατεστραμμένα.
 
Μάλιστα, ο Όλερ ισχυρίζεται ότι η υποτιθέμενη ασθένεια Πάρκινσον από την οποία ο αρχηγός των ναζί φέρεται να έπασχε δεν ήταν τίποτε άλλο από συμπτώματα στέρησης, καθώς η προέλαση των συμμάχων κατέστρεφε τα εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων, προκαλώντας έλλειψη.
 
Πάντως, το βιβλίο έχει δεχθεί έντονη κριτική από ιστορικούς, όπως ο Ρίτσαρντ Έβανς, ο οποίος χαρακτηρίζει ως «απίστευτη γενίκευση» την ευρεία χρήση του Pervitin και τονίζει ότι το βιβλίο δίνει έμμεση άφεση αμαρτιών στους Γερμανούς για την υποστήριξή τους στους Ναζί, καθώς εμμέσως πλην σαφώς λέει ότι όλοι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:51