17/02/2020 17:36:30

Το Μαξίμου απαντά στον Μητσοτάκη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς: Γιατί δεν το έκανε όσο ήταν ο αρμόδιος υπουργός;

Μαξίμου σε ΝΔ και Μητσοτάκη: Σταματήστε να τζογάρετε στα εθνικά μας θέματα - Media

 

«Θέλω να δεσμευτώ ότι για τη ΝΔ δεν θα υπάρξει παιδί που δεν θα έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό, είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό» τόνισε νωρίτερα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του α' δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού Παπάγου-Χολαργού.

Στη δήλωσή του αυτή απαντούν κυβερνητικές πηγές, λέγοντας ότι «γεγονός είναι πάντως ότι σήμερα, με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας, έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς περισσότερα παιδιά από ποτέ, συγκεκριμένα 92.750 παιδιά έναντι 80.326 τη χρονιά 2014-15, στον καιρό του παλιού καθεστώτος. Ακόμα, για πρώτη φορά, απέκτησαν δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς 44.000 παιδιά, οι γονείς των οποίων βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας».

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκαίων δαπανών καλύφθηκε με εθνικούς πόρους και όχι με πόρους του ΕΣΠΑ. Σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται ένα απλό και αντιγραφειοκρατικό σύστημα, φιλικό προς τους γονείς και τις δομές» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «με το νέο σύστημα καταβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς εγκαίρως τα τροφεία και έτσι, για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι εισπράττουν τον μισθό τους τακτικά κάθε μήνα και εξασφαλίζεται η ποιοτική διατροφή των παιδιών και η απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών».

Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές περνούν στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι «είναι τουλάχιστον περίεργο, ο κ. Μητσοτάκης, ο γνωστός «κόφτης» θέσεων εργασίας σε δημόσιες δομές να αναρωτιέται γιατί το Δημόσιο δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό σε βρεφονηπιακούς σταθμούς» και διερωτώνται «γιατί δεν το έκανε όσο ήταν ο αρμόδιος υπουργός;».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.