search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:50
MENU CLOSE

«Κόλαση» στις μυστικές υπηρεσίες: Το Wikileaks «έσπασε» το άβατο της CIA – Δημοσιεύει χιλιάδες απόρρητα έγγραφα

07.03.2017 15:56
Ιστορίες κατασκοπείας: Γερμανία και CIA «κρυφάκουγαν» ξένες κυβερνήσεις - Media
 
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η κεντρική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, η γνωστή σε όλους CIA, καθώς ο ιστοτόπος Wikileaks δημοσιεύει τεράστιο όγκο απορρήτων εγγράφων τα οποία, όπως ισχυρίζεται, «απαλλοτρίωσε» από το Κέντρο Κυβερνοπληροφοριών της υπηρεσίας.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, ειδικοί που έχουν αρχίσει να μελετούν τα έγγραφα θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι τα έγγραφα προέρχονται από την CIA, με έναν από αυτούς να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «καθώς μιλάμε, καριέρες αλλάζουν ή και τελειώνουν».
 
Αν τελικά τα έγγραφα αποδειχθούν αυθεντικά, τότε το Wikileaks θα έχει καταφέρει ένα καταστροφικό χτύπημα στην αξιοπιστία και ασφάλεια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά και άλλων υπηρεσιών όπως το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Σύμφωνα με το Wikileaks, η CIA έχασε πρόσφατα τον έλεγχο ενός κρίσιμου μηχανισμού κυβερνοελέγχου καθώς και των εγγράφων που τον συνοδεύουν και ότι τα έγγραφα άρχισαν να περνούν από χέρι σε χέρι σε διάφορους χάκερς που συνεργάστηκαν στον παρελθόν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
 
Από τις πρώτες μελέτες των εγγράφων προκύπτει ότι η CIA είχε αναπτύξει μηχανισμό για να παρεισφρύει στα λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων, όπως το iOS και το Android και να υποκλέπτει συνομιλίες και άλλες επικοινωνίες, που θεωρούνται «ασφαλείς».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:49