search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:41
MENU CLOSE

Σε ποιες χώρες είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία – Τιμωρείται ακόμη και με θάνατο (Xάρτης)

11.03.2017 14:03
Σε ποιες χώρες είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία - Τιμωρείται ακόμη και με θάνατο (Xάρτης) - Media

 

Εκατομμύρια ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες ζουν μέσα στον φόβο, καθώς υπάρχουν πολλές χώρες στις οποίες είναι απαγορευμένη η ομοφυλοφιλία ενώ σε κάποιες δε, τιμωρείται με θάνατο. Και όλα αυτά, το 2017…

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σε 75 χώρες, ενώ σε 8 από αυτές (όπως το Σουδάν, η Νιγηρία, η Σομαλία, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν) ο «παραβάτης» μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ακόμα και με την θανατική ποινή. Σε άλλες περιπτώσεις δε, η ποινή μπορεί να είναι μαστίγωμα ή φυλάκιση.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό χάρτη που έφτιαξε χρήστης του reddit, στις χώρες που είναι μαρκαρισμένες με κόκκινο χρώμα, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, στις πορτοκαλί χώρες είναι παράνομη η ανδρική ομοφυλοφιλία, ενώ οι χώρες με το μαύρο χρώμα καταδικάζουν τους ομοφυλόφιλους ακόμα και σε θάνατο.

Ακόμα και σε κάποιες χώρες που είναι σημειωμένες με πράσινο χρώμα, όπως η Ρωσία, η Λιθουανία και η Ιορδανία η ομοφυλοφιλία είναι μεν νόμιμη, όμως απαγορεύεται και τιμωρείται η «προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας».

Το 40% του συνολικού πληθυσμού της γης ζει σε χώρες όπου οι ομοφυλόφιλοι διώκονται λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

400 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε χώρες όπου οι γκέι απειλούνται μέχρι και με εκτέλεση.

Σε περισσότερες από 60 χώρες προστατεύουν νομικά την LGBT κοινότητα στα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ 15 χώρες αναγνωρίζουν τους γάμους μεταξύ ανθρωπων του ίδιου φύλου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:41