search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:53
MENU CLOSE

Είναι και επίσημο: Στο «τέλος Μαρτίου» η ενεργοποίηση του Brexit

13.03.2017 17:43
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες με την Βρετανία για τη μετά Brexit εποχή - «Σκληρό παζάρι» υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον - Media
 
Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι «στα τέλη» Μαρτίου η Τερέζα Μέι προγραμματίζει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
 
Δημοσιεύματα βρετανικών μέσων ενημέρωσης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Μέι να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα της διαδικασίας του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ το συντομότερο την Τρίτη, έπειτα από την οριστική υιοθέτηση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου συζητείται τη Δευτέρα.
 
Η ομάδα της βρετανίδας πρωθυπουργού όμως διέψευσε αυτό το σενάριο, μιλώντας για «εικασίες». «Ήμασταν ξεκάθαροι ότι η πρωθυπουργός θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 πριν το τέλος Μαρτίου», επισήμανε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας την λέξη «τέλος».
 
«Έχω πει “τέλος” πολλές φορές, αλλά φαίνεται ότι δεν ήμουν αρκετά σαφής», πρόσθεσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50