17/10/2019 05:23:08

Έσωσαν οι Ολλανδοί την Ευρώπη;

 

 

Ο αναστεναγμός ανακούφισης που ακούστηκε στην Ευρώπη γιατί οι φασίστες στην Ολλανδία ήρθαν δεύτεροι περιγράφει το αδιέξοδο και τα βαθειά μεσάνυχτα όπου σχοινοβατεί το Ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Κοιτώντας με προσοχή τα αποτελέσματα της κάλπης στην Ολλανδία αυτά που βλέπει κανείς είναι:

 

τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τα κόμματα του κατεστημένου

το φλερτ ολοένα και περισσότερων με το φασισμό .

την αφασία τμήματος της κοινωνίας που- προφανώς έχοντας λυμένα τα προβλήματά του- θέλει να λύσει και τα προβλήματα των ζώων.

 

Ειδικότερα:

Ο κυβερνητικός συνασπισμός ηττήθηκε κατά κράτος. Το  VVD (Κόμμα του Λαού για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία) του σημερινού ΠΘ έχασε 10 έδρες. Το  Εργατικό Κόμμα (δεξιά σοσιαλδημοκρατία) έχασε καμιά τριανταριά  έδρες. Αθροιστικά  τα δύο  αυτά κόμματα μαζί  έχασαν περίπου 25 ποσοστιαίες μονάδες.

 Το ακροδεξιό PVV του Βίλντερς ( οι φασίστες για να συνεννοηθούμε) ήρθε κερδίζοντας 4 περισσότερες έδρες.

η Χριστιανική Ενωση (ChristenUnie) -- ευρωσκεπτικιστικό συντηρητικό μόρφωμα -- εμφάνισε μικρή άνοδο με 6 έδρες καθώς και το SGP ένα προτεσταντικό υπερ-συντηρητικό κόμμα που παρέμεινε σταθερό στις 3 έδρες (Αθροισμα και των δύο 9 έδρες).

Τρία κόμματα στα αριστερά κατέγραψαν μεγάλη άνοδο. Τα σημαντικότερα κέρδη αποκόμισε  με σημαντικότερη το "φιλοζωϊκό" με 35 έδρες (από 21). Αυτό το αριστερό συνονθύλευμα εξασφάλισε συνολικά το 25%. 

Έχουμε ακόμα την είσοδο στη Βουλή με τρεις έδρες του DENK, κόμματος που προβάλλει τα δικαιώματα των μεταναστών. Ένα κόμμα που κατά τα φαινόμενα στηρίχθηκε  από τους ολλανδούς μουσουλμάνους.

Τα πανηγύρια όλων όσων ανακουφίστηκαν γιατί οι φασίστες ήρθαν δεύτεροι μετριάζονται εκτός των άλλων και από τις αναζητούμενες μετεκλογικές διεργασίες. Για να προκύψει κυβέρνηση θα πρέπει να μαζευτούν 75 έδρες. Ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός (σαν να λέμε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ της εποχής των Σαμαροβενιζέλων ) βγήκε από τις εκλογές με 40+ 19 έδρες, επί της ουσίας, ηττημένος. Αναζητούνται, λοιπόν 16 βουλευτές από την «ευρωσκεπτικιστική» κοινοβουλευτική  δεξαμενή.

 

Προς τι λοιπόν τα πανηγύρια;

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.