search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:11
MENU CLOSE

Το Brexit φέρνει μια αλλαγή που έχει κάνει έξαλλο πολύ κόσμο – Δείτε τι συμβαίνει (Photos)

03.04.2017 17:46
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες με την Βρετανία για τη μετά Brexit εποχή - «Σκληρό παζάρι» υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον - Media

 

Μέσα στα πολλά και διάφορα που φέρνει το Brexit, υπάρχει ένα θέμα που έχει κάνει πολύ κόσμο και έξαλλο και, μάλιστα, γνωστοί Βρετανοί σχεδιάζουν εκστρατεία για να αποτρέψουν την κυβέρνηση από το να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο, το οποίο φαίνεται ότι θα κοστίσει πολύ.

Μιλάμε, φυσικά, για το… χρώμα των διαβατηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία, όπως όλα τα διαβατήρια της Ε.Ε., έχουν κόκκινο χρώμα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το κλασσικό σκούρο χρώμα που τα βρετανικά διαβατήρια είχαν πριν την Ε.Ε.

Το κόστος αυτής της αλλαγής υπολογίζεται, τουλάχιστον σύμφωνα με όσους αντιτίθενται, στα 500 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, ποσό το οποίο οι αντιδρώντες ζητούν να δωθεί για την ενίσχυση του -ταλαιπωρημένου από τις περικοπέ- ΕΣΥ της χώρας.

Μάλιστα, ο Ρίκι Ζερβέ έγραψε στο Twitter ότι «έχω ταξιδέψει για χρόνια σε όλο τον κόσμο με ένα σκ@τένιο κόκκινο διαβατήριο, ενώ η κυβέρνηση πέταγε χρήματα στο ΕΣΥ. Σταματήστε το τώρα!», προφανώς με ειρωνική διάθεση.

Από την πλευρά της, η βουλευτής των Εργατικών και σκιώδης υπουργός Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας, Σάρα Τσάμπιον, σε πολύ πιο σοβαρό ύφος σημείωσε:«Μισό δισ. λίρες για να αλλάξουμε το χρώμα του διαβατηρίου»…

Πάντως, οπαδοί του Brexit -προεξάρχοντος του Νάιτζελ Φάρατζ- είχαν χρησιμοποιήσει την αλλαγή του χρώματος του διαβατηρίου της Βρετανίας ως «όπλο» για τις θέσεις τους, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί πηγή «εξευτελισμού» της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:10