search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:50
MENU CLOSE

Να τι θα πάθετε αν δεν κάνετε μπάνιο για έναν χρόνο!

23.04.2017 11:41
Να τι θα πάθετε αν δεν κάνετε μπάνιο για έναν χρόνο! - Media

 

Η προσωπική υγιεινή είναι δεδομένα απαραίτητη. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ, τι θα συνέβαινε στο σώμα μας εάν αποφεύγαμε το ντους για έναν ολόκληρο χρόνο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα συνέβαιναν τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα το αυτονόητο: Θα μυρίζατε

Ο καθηγητής δερματολογίας της κλινικής  Sinai Medical Center στη Νέα Υόρκη, Cameron Rokhsar, δήλωσε ότι η δυσοσμία οφείλεται στο γεγονός ότι τα βακτηρίδια και το νεκρό δέρμα αναμιγνύονται με τον ιδρώτα.

Πιθανόν να παθαίνατε μολύνσεις

Αν κοπείτε, ίσως έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε μια λοίμωξη, σύμφωνα με τον Rokhsar, λόγω της μεταφοράς περισσότερων βακτηρίων στο δέρμα σας.

Κρούστες βρωμιάς

Όταν το δέρμα είναι άπλυτο για καιρό, τότε εμφανίζεται το Dermatitis neglecta. Αυτή είναι η επιστημονική ονομασία της κατάστασης του δέρματος που εμφανίζουν όσοι έχουν καιρό να κάνουν μπάνιο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία  κρούστα βρωμιάς.

Δερματικές παθήσεις

Όταν δεν κάνουμε μπάνιο,  τότε σωματικά υγρά όπως ο ιδρώτας, η ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και τα νεκρά κύτταρα μπορεί να μείνουν για καιρό πάνω στο δέρμα μας, προκαλώντας διάφορες δερματικές παθήσεις, ενώ είναι πολύ πιθανό να εμφανίσετε και ακμή.

Τα 1.000  καλά βακτήρια

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, τα 1.000 είδη καλών βακτηρίων που ζουν στην επιφάνεια του σώματός μας  είναι θετικά, γιατί παλεύουν με τα κακά και κρατούν σε ισορροπία τη θερμοκρασία, αλλά και τις φυσικές διαδικασίες ενυδάτωσης του σώματος. Από την άλλη, αν δεν πλενόμαστε συχνά και αγγίζουμε με λερωμένα χέρια την περιοχή του προσώπου, αυτό μας κάνεις πιο ευάλωτους σε ιώσεις και μεταδοτικές ασθένειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:49