search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:20
MENU CLOSE

Ιερόσυλοι άρπαξαν 11 εικόνες από ναό στα ελληνοαλβανικά σύνορα

02.05.2017 11:54
Ιερόσυλοι άρπαξαν 11 εικόνες από ναό στα ελληνοαλβανικά σύνορα  - Media

Στόχος ιερόσυλων έγινε ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο Αργυροχώρι Πωγωνίου, από όπου αφαίρεσαν έντεκα εικόνες. Η κλοπή των εικόνων, έγινε αντιληπτή χθες το απόγευμα, όταν ο επίτροπος είδε την πόρτα της εισόδου του ναού παραβιασμένη και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι έντεκα εικόνες, ήταν τοποθετημένες στο τέμπλο του ιερού ναού.

Το Αργυροχώρι είναι ένα χωρίο με 7 μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται πάνω στην συνοριακή γραμμή με την Αλβανία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, οι ιερόσυλοι πρέπει να «κτύπησαν» τον ναό τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Να σημειωθεί πως οι ιεροί ναοί στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου έχουν κατ’ επανάληψη γίνει στόχος άγνωστvν ιερόσυλων οι οποίοι έχουν αρπάξει θρησκευτικά κειμήλια και παλιές εικόνες. Την προανάκριση για την υπόθεση, κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: epiruspost.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:20