search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:34
MENU CLOSE

Νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας: Ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν πυρηνικά «αγγίζουν» την Αλάσκα (Video)

05.05.2017 19:19
Δέος: Ρωσικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν θέσεις του ISIS στη Συρία (Video) - Media
 
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι δύο αεροσκάφη τα οποία μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, συνοδευόμενα από δύο μαχητικά πραγματοποίησαν πτήση στα όρια με την Αλάσκα, υποχρεώνοντας τις ΗΠΑ να σηκώσουν δικά τους μαχητικά, ώστε να τα αναχαιτίσουν, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αμερικανική διοίκηση.
 
Το ενδιαφέρον είναι ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε για την πτήση των TU-95MS με ανάρτηση στο Facebook, γραμμένη στα αγγλικά, στην οποία περιγράφονται με πολύ καλά λόγια οι δυνατότητες των αεροσκαφών αυτών, επισημαίνοντας, πάντως, ότι όλες οι πτήσεις γίνονται «με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και νόμους» και ότι τα TU-95MS δεν έφεραν οπλισμό.

Αυτό που ανησυχεί τις ΗΠΑ είναι ότι το περιστατικό είναι το πέμπτο που λαμβάνει χώρα μέσα στις τελευταίες εβδομάδας, δείχνοντας ότι η Ρωσία επιδεικνύει έντονη κινητικότητα στον υπερβόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, στην περιοχή του Βερίγγειου Πορθμού, μεγαλύτερη απ’ όσο έχει παρατηρηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.
 
Αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία προχωρεί σε αυτές τις πτήσεις, από τη μία για να αποκτήσουν εμπειρία οι πιλότοι των TU-95MS, αλλά και από την άλλη για να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι είναι και πάλι ισχυρός «παίκτης» στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, μέσω και αυτών των πτήσεων περιπολίας, όπως ονομάζονται και οι οποίες έχουν αρχίσει εκ νέου από το 2007.
 
Οι ίδιες αναλυτές επισημαίνουν ότι, παρά την αύξησή τους, οι πτήσεις αυτές παραμένουν πάντα εντός διεθνούς εναέριου χώρου, καθώς αν έμπαιναν σε εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να θεωρηθούν επιθετικές κινήσεις, ωστόσο, τονίζουν ότι ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για εμπορικές πτήσεις, καθώς τα αεροσκάφη πετούν χωρίς τα απαραίτητα όργανα αναγνώρισής τους από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:34