search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:55
MENU CLOSE

Εφιαλτικό σενάριο: Επίθεση από το διάστημα σχεδιάζει η Βόρεια Κορέα

10.05.2017 14:40
Εφιαλτικό σενάριο: Επίθεση από το διάστημα σχεδιάζει η Βόρεια Κορέα - Media
 
Μια εφιαλτική εξήγηση για τις συνεχιζόμενες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας έδωσε αναλυτής της Ειδικής Δύναμης για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ.
 
Ο δρ. Πίτερ Βίνσεντ Πράι δήλωσε ότι είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να σχεδιάζει μια επίθεση από το διάστημα, εξηγώντας ότι αυτή μπορεί να γίνει αν πραγματοποιηθεί πυρηνική έκρηξη εκτός ατμόσφαιρας.
 
Σύμφωνα με τον αναλυτή, η έκρηξη θα προκαλέσει Ηλεκτρομαγνητικό Παλμό (ΗΜΠ) ο οποίος θα καταστρέψει πλήρως το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος στη Γη. Προσέθεσε, δε, ότι η Βόρεια Κορέα έχει ήδη στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους και ότι ο ένας βρίσκεται «πολύ κοντά» στις ΗΠΑ.
 
Ο Πράι εκτίμησε ότι η Πιονγκγιάνγκ ίσως χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα ως μοχλό πίεσης προς τις ΗΠΑ, αν η Ουάσινγκτον απειλήσει με στρατιωτικό αποκλεισμό τη Βόρεια Κορέα, την ώρα που οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί δραματικά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:54