search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:11
MENU CLOSE

Ο βραβευμένος συγγραφέας Θοδωρής Καλλιφατίδης, το επόμενο πρόσωπο του «Αυτοί που Τόλμησαν» στο COSMOTE HISTORY

13.06.2017 14:15
Ο βραβευμένος συγγραφέας Θοδωρής Καλλιφατίδης, το επόμενο πρόσωπο του «Αυτοί που Τόλμησαν» στο COSMOTE HISTORY  - Media
 
Το 9ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν», σε παραγωγή COSMΟΤΕ TV, σκιαγραφεί την προσωπικότητα ενός από τους σπουδαιότερους εν ζωή σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, του Θοδωρή Καλλιφατίδη. Το επεισόδιο προβάλλεται την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 22.00.
 
Γεννημένος το 1938 στους Μολάους Λακωνίας και γιος δασκάλου από τον Πόντο, ο Θοδωρής Καλλιφατίδης μετακόμισε το 1946 μαζί με την οικογένειά του στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησε από το 5ο Γυμνάσιο Αρρένων. 
 
Σπούδασε υποκριτική στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν με συμμαθητές τον Γιάννη Φέρτη και τον Διαγόρα Χρονόπουλο και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 1964, μετανάστευσε στη Σουηδία. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, ταξιδιωτικά δοκίμια, ποιητικές συλλογές, θεατρικά έργα, ενώ έχει γράψει κινηματογραφικά σενάρια και έχει σκηνοθετήσει μία ταινία. 
 
Ο τιμημένος με το Μεγάλο Σουηδικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το βραβείο τιμής της πόλης της Στοκχόλμης και το Ελληνικό Κρατικό Βραβείο Μαρτυρίας-Βιογραφίας-Χρονικού και ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας, Θοδωρής Καλλιφατίδης, μιλάει στο νέο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν», για το τι σκέφτεται ο ίδιος για τα δεκάδες βιβλία που έχει γράψει, για τη φήμη του ως ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ευρωπαίους συγγραφείς, για τις μεταφράσεις των έργων του σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες, τις διεθνείς βραβεύσεις του, την οικογένειά του, τη λογοτεχνία και άλλα πολλά. 
 
Τη σκηνοθεσία του επεισοδίου υπογράφει ο Μιχάλης Αναστασίου, ενώ την έρευνα ο Βασίλης Καλαμαράς.

Τα επεισόδια του 2ου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν» προβάλλονται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Σάββατο στις 19.00. Μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.
 
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτοί που τόλμησαν» εντάσσεται στις πρωτότυπες εκπομπές και σειρές ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY, το μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της COSMOTE TV, www.cosmotetv.gr.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:11