08/03/2021 23:56:52

Ρατσιστική συμπεριφορά οδηγών του ΟΑΣΑ, σε βάρος προσφύγων

Ρατσιστική συμπεριφορά οδηγών του ΟΑΣΑ, σε βάρος προσφύγων - Media
 
Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με καταγγελίες προσφύγων από τη δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά για ρατσιστική και επιθετική αναφορά από οδηγούς λεωφορείων του ΟΑΣΑ  σε βάρος τους, υπέβαλε η Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ).
 
Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η  ΜΚΟ, προέβη στην παραπάνω ενέργεια, έπειτα από αναφορές μελών της οργάνωση  που έχουν γίνει μάρτυρες επανειλημμένων κρουσμάτων άρνησης εξυπηρέτησης προσφύγων από οδηγούν λεωφορειακών γραμμών, που εξυπηρετούν τη δομή φιλοξενίας. 
 
Τα περιστατικά αυτά, όπως υποστηρίζει η ΕλΕΔΑ  καταγγέλθηκαν τόσο στον Συνήγορο του Πολίτη όσο και στη διοίκηση του ΟΑΣΑ. 
 
Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε την καταγγελλόμενη συμπεριφορά και κρίνοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης της αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά την πρόσβαση στις υπηρεσίες του Οργανισμού, η οποία ενδέχεται να έχει ρατσιστικό κίνητρο, με έγγραφό του ζήτησε από τον ΟΑΣΑ να διερευνήσει διεξοδικά τα καταγγελλόμενα και να αποστείλει εγγράφως τις οδηγίες- συστάσεις του προς τους οδηγούς του Οργανισμού και τις απόψεις του ως προς τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν τα συγκεκριμένα συμβάντα.
 
Επιπλέον διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα, για τη περαιτέρω διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών και την επιβολή κυρώσεων σε όσους ευθύνονται.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.