search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:35
MENU CLOSE

Αποκαλύφθηκε το «όγδοο πρόσωπο» στη συνάντηση του υιού Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο

18.07.2017 17:46
Αποκαλύφθηκε το «όγδοο πρόσωπο» στη συνάντηση του υιού Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο - Media
 
Το όγδοο πρόσωπο που παρέστη, τον Ιούνιο του 2016, σε μια συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και μιας Ρωσίδας δικηγόρου ήταν ο αντιπρόεδρος του ομίλου Crocus International Ίκε Καβελάτζε, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον συνήγορό του.
 
Ο δικηγόρος Σκοτ Μπάλμπερ επιβεβαίωσε την ταυτότητα του πελάτη του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Λίγο νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN σε ρεπορτάζ του ανέφερε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ταυτοποίησε τον Καβελάτζε, ο οποίος συνεργάζεται στην έρευνα. Ο Μιούλερ έχει αναλάβει να ερευνήσει την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος έχει παραδεχτεί ότι πέρσι τον Ιούνιο συναντήθηκε στο Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη με μια Ρωσίδα δικηγόρο η οποία φέρεται ότι διέθετε επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλο του πατέρα του στις εκλογές. Για να κλειστεί το ραντεβού μεσολάβησε ο Ρωσο-αζέρος τραγουδιστής και επιχειρηματίας Εμίν Αγκαλάροφ, εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Crocus που έχει ιδρύσει ο πατέρας του.
 
Σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο LinkedIn, ο Ίκε Καβελάτζε προσελήφθη στον όμιλο Crocus ως αναλυτής το 2004 και προήχθη στη θέση του αντιπροέδρου πέντε χρόνια αργότερα.
 
Σύμφωνα με τον Μπάλμπερ, όταν ζητήθηκε από τον Καβελάτζε να πάει στη συνάντηση αυτή στον Πύργο Τραμπ, εκείνος θεώρησε ότι θα κάνει τον διερμηνέα για τη δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια. Όμως διαπίστωσε ότι εκείνο είχε φέρει μαζί της δικό της διερμηνέα.
 
Ο Σκοτ Μπάλμπερ διευκρίνισε ότι εκπροσωπεί και τους Αγκαλάφορ. Σημείωσε ότι οι εισαγγελείς που εργάζονται για τον Μιούλερ δεν έχουν λάβει καταθέσεις από τοον πελάτη του, ούτε έχουν έρθει σε επαφή με τους Αγκαλάροφ.
 
Εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ τον νεότερο, τον Καβελάτζε, τη Βεσελνίτσκαγια και τον διερμηνέα της, στη συνάντηση αυτή μετείχαν επίσης ο γαμπρός του προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο τότε διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Πολ Μάναφορτ, ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων Ρομπ Γκόλντστοουν και ο Ρωσοαμερικανός λομπίστας Ρινάτ Αχμέτσιν.
 
Την περασμένη εβδομάδα ο υιός Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική αλληλογραφία του, από την οποία αποκαλύπτεται ότι ανυπομονούσε να συναντήσει τη Βεσελνίτσκαγια, για την οποία του είχαν πει ότι εκπροσωπούσε τη ρωσική κυβέρνηση και ενδεχομένως να είχε πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν την Κλίντον.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:35