search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:04
MENU CLOSE

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αριστερά πλασμένος…

24.07.2017 08:07
30/01/2016 - Media

 

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, ότι ο κύριος Βαρουφάκης, όπως και η κυρία Κωνσταντοπούλου  και ο κύριος Λαφάζανης, υπήρξαν επιλογές της απόλυτης ευθύνης του πρωθυπουργού της χώρας, και κανενός άλλου. Αν τώρα στην πορεία δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις, είναι θέμα επίσης αυτού που τους επέλεξε για να επανδρώσει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.

Το πρώτο και θεαματικότερο εξάμηνο της «Πρώτης Φοράς Αριστερά» έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο από τον απόλυτο σταρ αυτής της περιόδου, τον κύριο  Βαρουφάκη στον οποίο ο πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε το βάρος της «σκληρής» διαπραγμάτευσης με τα γνωστά αποτελέσματα. Ωστόσο, ο πολύς κύριος Βαρουφάκης μάς κάνει την τιμή να μας γνωστοποιήσει και τις άγνωστες πτυχές αυτής της ιστορίας. Εξ ίσου εντυπωσιακές όπως και η διαπραγμάτευσή του.

Τότε ήταν ο μετρ της παγκόσμιας οικονομίας, η αιχμή του δόρατος που σάρωνε τους Ευρωπαίους τοκογλύφους και σήμερα είναι κοινός συκοφάντης; Σε αυτό καλούνται να απαντήσουν όλοι όσοι συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο σε αυτή την εξάμηνη επιθεώρηση που η παραγωγή της ξεπέρασε τα 100 δις.  Πρόκειται για ένα κομμάτι της άμεσης ιστορίας μας, το οποίο θα μελετούν με το χέρι στην τσέπη γενεές επί γενεών χρεωμένων Ελλήνων.

Δεν θα αναρωτηθούμε καν αν όλα μαζί τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, αν όλη η «σαπίλα» των «διεφθαρμένων» κυβερνήσεών της δεν στοίχησαν μέσα σε σαράντα χρόνια ούτε το ένα δέκατο. Ούτε το ότι η χώρα έζησε σε όλα τα επίπεδα την μακράν ευτυχέστερη  περίοδο της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους.

Θα σταθούμε στις γνωστές πλέον σε όλους  αποκαλύψεις, όχι των αντιπάλων αλλά των ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν στην αποθεωτική αποκαθήλωση της «διεφθαρμένης μεταπολίτευσης» με τα θεαματικά αποτελέσματα που ζούμε σήμερα, ενδεείς αλλά …υπερήφανοι.

Ο Βαρουφάκης εκτός από ένας μοναδικός «γκουρού» των οικονομικών,  αποδείχτηκε και ένας  επιδέξιος ηχολήπτης, καθώς κάτω από δύσκολες συνθήκες  ομολογεί ότι μαγνητοφωνούσε τους πάντες. Αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μεταξύ συντρόφων δίνοντας κυρίως υπόσταση στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Όλα ήταν ξεκάθαρα και συντροφικά  και κυρίως με γνώμονα την αλήθεια, το εθνικό συμφέρον και τα δίκαια του λαού!

Κατά τραγική ειρωνεία, ο μοιραίος αυτός άνθρωπος του εφιαλτικού εξαμήνου του  2015 του οποίου οι επιπόλαιοι -κατά τον πλέον επιεική χαρακτηρισμό- χειρισμοί στοίχησαν εκτός από τον διεθνή εξευτελισμό μας, μια σειρά επώδυνων μέτρων που ο Σόιμπλε δεν υπολόγιζε ούτε στα πιο αισιόδοξα όνειρά του να πετύχει, καθώς και δεκάδες δις στην χώρα, θησαυρίζει τώρα υποστηρίζοντας τις εγκληματικές ενέργειές του που τίναξαν την Ελλάδα στον αέρα.   

Η συνέχεια της ιστορίας των αποκαλύψεων  θα κυκλοφορήσει, υποθέτω,  σε Audio Book . 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:04