search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:52
MENU CLOSE

Μπουρέκι

04.08.2017 06:00
mpoureki.jpg

 

Αν και η λέξη είναι τούρκικη , το μπουρέκι είναι μια χανιώτικη κολοκυθόπιτα που αν σας πετύχει, δε θα λησμονήσετε εύκολα τη γεύση της. Φυσικά, κάθε νοικοκυρά έχει και τη δική της «μυστική» συνταγή. Έτσι λοιπόν, θα βρείτε μπουρέκι σε πολλές εκδοχές.

Με φύλλο, χωρίς φύλλο, με ντομάτα, χωρίς ντομάτα, με αλευρωμένα ή όχι τα λαχανικά, κ.λ.π. Όπως και να ‘χει όμως, το μπουρέκι είναι μια αγαπημένη καλοκαιρινή λιχουδιά. Μέσα της κρύβει φρέσκα λαχανικά, μοσχομυριστό δυόσμο και πεντανόστιμη ξυνομυζήθρα, όπως λέει η κ. Αριστέα στα Σφακιά. 

Πάμε να το φτιάξουμε:
1/2 κιλό πατάτες σε λεπτές ροδέλες
1/2 κιλό κολοκύθια σε λεπτές ροδέλες
1 κιλό ξυνομυζήθρα
1 ντομάτα τριμμένη
1 ντομάτα σε ροδέλες.
1 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τοποθετούμε τις πατάτες σε στρώσεις σε ένα ταψί. Στη συνέχεια στρώνουμε τα κολοκύθια. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο πάνω στα κολοκύθια και τις πατάτες. Απλώνουμε στο ταψί τα ¾ της ξυνομυζήθρας, το αλάτι και το πιπέρι σε μία στρώση, στη συνέχεια τη ντομάτα σε ροδέλες και την υπόλοιπη ξυνομυζήθρα. Τελειώνουμε προσθέτοντας το λάδι και λίγο νεράκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. Αν θέλουμε, μπορούμε να στρώσουμε δύο φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στον πάτο του ταψιού και να σκεπάσουμε το μπουρέκι με άλλα δύο ή τρία βουτυρωμένα φύλλα, δίνοντάς του τη μορφή της πίτας, αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με σουσάμι.

 

Πηγή: tasty-day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15