28/03/2020 23:23:33

Πετρόπουλος: Αυξημένες οι εισπράξεις του ΕΦΚΑ στο επτάμηνο

Πετρόπουλος: Αυξημένες οι εισπράξεις του ΕΦΚΑ στο επτάμηνο - Media

 

«Τα έσοδα του ΕΦΚΑ πάνε καλά. Μπορούμε να έχουμε θετική προοπτική, υπάρχει αύξηση στις εισπράξεις για το πρώτο επτάμηνο του 2017» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

«Είναι ψέμα ότι εφορία και ΕΦΚΑ, εισπράττουν το 70% του εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων, όπως λέγεται και γράφεται. Είναι πολύ λιγότερες οι εισφορές και σίγουρα πληρώνουν τώρα λιγότερο οι 23.000 αυτοαπασχολούμενοι που δουλεύουν με μπλοκάκι» πρόσθεσε.

Η σύνταξη που παίρνει κανείς ορίζεται από το ποσό που έχει δώσει ως εισφορά στη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου, μαζί με τη βασική σύνταξη, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Οι περικοπές συντάξεων, κατά το προηγούμενο διάστημα ήταν μέχρι και 55%. Εμείς το ανασχέσαμε αυτό, και καταργήσαμε τη διάταξη του νόμου Λοβέρδου που δεν έθετε όριο στη μείωση των συντάξεων» υπογράμμισε ο Τ. Πετρόπουλος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.