05/06/2020 19:05:57

«Θύελλα» στις σχέσεις υπ. Παιδείας-ΟΛΜΕ για το νέο εξεταστικό

Υπουργείο Παιδείας: Έτσι θα εξετάζονται τα μαθήματα στις πανελλαδικές (PDF) - Media
 
Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο και το υπουργείο Παιδείας με επίκεντρο το νέο σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση.
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aθήνα 9,84 υποστήριξε σχετικά με την προφορική βαθμολογία ότι «οι εκπαιδευτικοί θα δεχτούν αφόρητη πίεση από γονείς και μαθητές να βάλουν βαθμούς που δεν αξίζουν οι μαθητές, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες» καθώς και ότι στους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία «μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει από αυτό τον ρόλο».
 
Το υπουργείο Παιδείας αντέδρασε με σφοδρότητα στις δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ και κάλεσε τον κ. Παπαχρήστο «να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις – προβλέψεις του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί "θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών" για την προφορική βαθμολόγηση και ακόμη χειρότερα να προβλέπει ότι "μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει", υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του».
 
«Είναι απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει απόλυτα και εμπιστεύεται αναβαθμίζοντας με το νέο σύστημα τον ρόλο τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.