25/02/2020 02:28:50

Ο ζοφερός μήνας Σεπτέμβριος

Ο ΕΝΦΙΑ «εξανεμίζει» τις επιστροφές φόρων - Media

 

 

Με άδειες τσέπες και με ένα βουνό απλήρωτους λογαριασμούς -μαζί με τους φόρους και τον «καταργημένο» ΕΝΦΙΑ- να τους υποδέχονται, επέστρεψαν οι ευτυχείς λουόμενοι από τις διακοπές τους στο κλεινόν άστυ, με ζωηρές τις εντυπώσεις της θάλασσας και των ρομαντικών ηλιοβασιλεμάτων.  

Ο Σεπτέμβριος ως μήνας ατύχησε, καθώς διαδέχεται τον Αύγουστο, έναν μήνα εκτός πραγματικότητας για κάθε γνήσιο Έλληνα που ξέρει καλά την τέχνη τού να το ρίχνει έξω. Ο Σεπτέμβριος σημαίνει φόρους εισοδήματος, συν ΕΝΦΙΑ, συν σχολικά, συν όλα τα απαραίτητα για την έναρξη της νέας σαιζόν (συν απλήρωτους λογαριασμούς τού καλοκαιριού).

Βέβαια, ο Σεπτέμβριος διαθέτει κι αυτός μια νότα αισιοδοξίας λόγω της  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου όλα τα προβλήματα λύνονται σε πανηγυρικό τόνο με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των λόγων και των υποσχέσεων του πρωθυπουργού που αποτελούν ισχυρό συμβόλαιο. 

Με αυτό το θεσμικά καθιερωμένο μενού εξαγγελιών καλούμαστε και εφέτος να χορτάσουμε. Στο μεταξύ, ως καλοί πολίτες πρέπει να καταβάλουμε σε ζεστό χρήμα τις υποχρεώσεις μας προς το ελληνικό κράτος λαμβάνοντας ως ανταπόδοση τον γνωστό κοπανιστό αέρα που κατέστη πλέον το εθνικό μας φαγητό…  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.