19/01/2019 15:46:42

Κίνδυνος για νέα διαρροή από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Κίνδυνος για νέα διαρροή από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» - Media

 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η άντληση των καυσίμων που έχουν απομείνει στις δεξαμενές του «Αγία Ζώνη ΙΙ», όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Λιμενικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο», η πιο κρίσιμη διαδικασία για την αποτροπή μιας νέας καταστροφής στον Σαρωνικό Κόλπο είχε σταματήσει μετά τα κωμικοτραγικά συμβάντα που σημάδεψαν την αρχική διαδικασία εκκαθάρισης των δεξαμενών από το μαζούτ από το πλοίο άντλησης «ΛΑΣΑΙ».

Αφού αποσύρθηκε την περασμένη Τρίτη, λόγω της λήξης των προσωρινών πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, το «ΛΑΣΑΙ» κατασχέθηκε για λαθρεμπορία καυσίμων, καθώς στα αμπάρια του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πετρελαιοειδών, δίχως τα νόμιμα παραστατικά. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι το φορτίο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα έχει αντληθεί σε ποσοστό 100% το πολύ έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η μεταφορά του ρυπογόνου φορτίου από τα αμπάρια του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου σε ασφαλή χώρο είναι η απόλυτη προτεραιότητα του σχεδιασμού για την αποτροπή ενός νέου καταστροφικού περιστατικού. Στο «Αγία Ζώνη ΙΙ» υπάρχουν ακόμα περισσότεροι από 700 τόνοι πετρελαιοειδών, δηλαδή μαζούτ και ντίζελ.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο», λόγω της κλίσης που έχει πάρει στον βυθό το δεξαμενόπλοιο, αλλά και της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα τοιχώματά του, μια νέα διαρροή εκατοντάδων τόνων πετρελαίου στο θαλάσσιο περιβάλλον του Σαρωνικού δεν είναι καθόλου απίθανη, παρά τις εργασίες στεγανοποίησης, που έχουν γίνει.

Πηγή: Ειδήσεις Σαββατοκύριακο

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.