search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:24
MENU CLOSE

Διαμαρτυρία στο Ευρωκοινοβούλιο για τα «κομμένα» σκίτσα (Photos, Videos)

27.09.2017 09:57
Διαμαρτυρία στο Ευρωκοινοβούλιο για τα «κομμένα» σκίτσα (Photos, Videos) - Media
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία κατά της λογοκρισίας της έκθεσης γελοιογραφίας στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
 
Ευρωβουλευτές, εργαζόμενοι του κοινοβουλίου και πολίτες που γνώριζαν για την πρωτοφανή παραβίαση του δικαιώματος της Ελευθερίας του Λόγου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κράτησαν όλα τα σκίτσα στα χέρια τους και φόρεσαν μπλούζες με τα λογοκριμένα.
Το σύνθημα ήταν ένα: «Γυρίζουμε την πλάτη στη λογοκρισία».
 
Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κοσμήτορες γιατί έκαναν τα σκίτσα διάσημα σε όλο τον κόσμο και προκάλεσαν την δημιουργία νέων».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε πως «ελπίζω ότι οι διαστάσεις που έλαβε το γεγονός θα φρονιματίσουν τους κοσμήτορες και στο μέλλον δεν θα επαναλάβουν το ίδιο λάθος».
 
Ο ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, από την Κύπρο σχολίασε ότι «εάν δεν γνώριζα προσωπικά τον Στέλιο, δεν θα πίστευα ότι συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό λογοκρισίας. Πραγματικά είναι χειρότερο από όσα διατρέχουν τις ίδιες τις γελοιογραφίες και δείχνει ότι τα προβλήματά μας είναι υπαρκτά».
Επίσης, οι σκιτσογράφοι Παναγιώτης Μήλας και ο «δικός μας» Soloup (κατά κόσμον Αντώνης Νικολόπουλος), σχολιάζοντας το γεγονός, είπαν πως «αυτό εάν επαναληφθεί θα σημαίνει πως δεν είναι γλυκιά, αλλά πικρή η Ευρώπη» και ότι «όπως είχε δηλώσει ο Ντάριο Φο, το χιούμορ και η σάτιρα είναι ο φόβος της εξουσίας. Συνεπώς, μια γελοιογραφία που κόπηκε, είναι μια καλή γελοιογραφία». 

Σημειώνεται πως η ανυπόστατη απόφαση των κοσμητόρων να λογοκρίνουν τα σκίτσα των Ελλήνων γελοιογράφων ως «εμπρηστικά», εκτός της καταφανούς καταπάτησης των θεμελιωδών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσβάλλει και την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:22