search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:19
MENU CLOSE

«Πόλεμος» για το ν/σ για την ταυτότητα φύλου: Πυρά από εκκλησία-Άγιο Όρος – Αντιδράσεις από Λεβέντη

06.10.2017 13:25
Νίκησε η λειτουργία χωρίς τέλος: Άσυλο δόθηκε στους μετανάστες - Media
 
Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας της Ελλάδας έχει μετατραπεί το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την ταυτότητα φύλου, με την Ιερά Σύνοδο να ζητά την απόσυρσή του και μέρος της αντιπολίτευσης να τάσσεται με το μέρος της Εκκλησίας.
 
Εκκλησία της Ελλάδας: Να αποσυρθεί
Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι «προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο».
 
Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, η οποία με επιστολή της αντιτίθεται σφόδρα στη δυνατότητα που το νομοσχέδιο δίνει για καθορισμό ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, σημειώνοντας ότι «καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού» και προτείνοντας ακόμα και δημοψήφισμα για το θέμα!
 
Στο πλευρό της Εκκλησίας η Ένωση Κεντρώων
Την ίδια στιγμή, «να αποσύρει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου που πρόκειται να συζητηθεί την Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής» καλεί, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, επικαλούμενη ότι «χωρίς κοινωνικό διάλογο, χωρίς προετοιμασία, τέτοιες αλλαγές είναι βίαιες και αποδοκιμάζονται από τον λαό».
 
Η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να καλλιεργεί διχασμό, ούτε μπορεί να αγνοεί ηθικές αξίες που εμπνέουν τον λαό μας από σύσταση του ελληνικού κράτους». Τέλος προειδοποιεί, ότι «εάν επιμείνει η κυβέρνηση, η απάντηση την Δευτέρα, τουλάχιστον από την Ένωση Κεντρώων θα είναι σκληρή».
 
Σκληρές απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ
Απαντώντας στις αντιδράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτέθηκαν, αν και σε πιο ήπιους τόνους. Μιλώντας στον Alpha, ο Μάκης Μπαλαούρας τόνισε ότι «στην ηγεσία της Εκκλησίας υπάρχουν οι φωνές που είναι ανοιχτές στον διάλογο και δεν είναι σε έναν δογματισμό που παρατηρούμε πολλές φορές. Θα πρέπει και η Εκκλησία να δει ότι τα πράγματα εξελίσσονται, το νομικό σύστημα εξελίσσεται και το ευρωπαϊκό, δεν μπορούμε να είμαστε μια χώρα που είμαστε πίσω από τις ρυθμίσεις και τις αναγκαιότητες της ρύθμισης του επιπέδου των δικαιωμάτων».
 
Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Epsilon TV τόνισε ότι «σέβομαι την Εκκλησία, αλλά δεν σέβομαι τα φαινόμενα μιας τζιχαντιστικής αντιμετώπισης. Και τέτοια υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κόψουν κεφάλια, αλλά έχουμε διχαστικό και εμφύλιο λόγο. Λόγο εμφυλίου μίσους. Αυτό, λοιπόν, δεν το σέβομαι. Σέβομαι, όμως, την Εκκλησία ως θεσμό», ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης περιορίστηκε να πει ότι «όλα τα θέματα θα συζητηθούν (σ.σ. στη Βουλή) και όλοι θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Δεν μπορώ να κάνω καμία άλλη κριτική και μάλιστα προκαταβολική, αυτό το θέμα δεν ήταν μέσα στη ύλη της συζήτησης που είχαμε προχθές με την Ιεραρχία στη Βουλή».
 
Ιερά Σύνοδος προς Ραγκούση: Απέδειξε όσα λες ή θα σε πάμε στη Δικαιοσύνη
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησίας της Ελλάδας άνοιξε μέτωπο και με τον υποψήφιο για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Antivirus» ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μητροπολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά το κρύβουν.
 
Ήδη η Ιερά Σύνοδος απέστειλε εξώδικο στον κ. Ραγκούση με το οποίο τον καλεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του εντός πέντε ημερών, ειδάλλως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
 
Θεοδωράκης-Καμίνης στο πλευρό Ραγκούση
Τη συμπαράσταση τους στον Γιάννη Ραγκούση επειδή δέχεται τα πυρά της Ιεράς Συνόδου για τις δηλώσεις του περί ομοφυλόφιλων κληρικών εξέφρασαν συνυποψήφιοί του. Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο Twitter ότι «οι μητροπολίτες φορούν ράσα και όχι τηβέννους. Και σε κάθε περίπτωση η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει».
 
Τη στήριξή του στον Γιάννη Ραγκούση εξέφρασε  και δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Η σημερινή ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία καλεί σε κατάθεση τον συνυποψήφιο μου Giannis Ragkousis, και κυρίως το ύφος “Ιεράς Εξέτασης” που τη διαπερνά, δεν μπορεί να αφήνει κανένα προοδευτικό πολίτη αδιάφορο» τόνισε ο κ. Καμίνης μέσω Facebook. «Η στήριξή μου στον κ. Ραγκούση είναι δεδομένη. Ο σεβασμός στην ελευθερία του λόγου είναι θέμα αρχής. Για την υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών βρίσκομαι στην πολιτική», προσέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:17