search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01
MENU CLOSE

Δέκα πικρές αλήθειες για τα fast foods

21.10.2017 07:54
Δέκα πικρές αλήθειες για τα fast foods - Media

 

Και ποιος δεν λιγουρεύεται ένα χάμπουργκερ που και που. Τα παρακάτω όμως αποτελέσματα ερευνών, ακόμα και αν δεν  ισχύουν για όλες τις αλυσίδες fast food, είναι ικανά να σου κόψουν την όρεξη…

1. Οι γραμμές πάνω στο μπιφτέκι είναι ψεύτικες

Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά fast food “ζωγραφίζονται” όσο τα μπιφτέκια βρίσκονται στο εργοστάσιο. Στη συνέχεια, τα προμαγειρεμένα μπιφτέκια καταψύχονται και ζεσταίνονται στο κατάστημα για μόλις 30 δευτερόλεπτα πριν τα καταναλώσεις.

2. Οι περισσότερες σαλάτες έχουν τις ίδιες θερμίδες με τα μπέργκερς

Ο λόγος που οι σαλάτες έχουν τόσες θερμίδες είναι ότι συνήθως είναι περιλουσμένες με λιπαρά και παχυντικά dressings. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις το dressing στο πλάι και να προσθέσεις μόνος σου μια πολύ μικρή ποσότητα.

3. Αγαπημένο μου αναψυκτικό

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο στο “International Journal of Food Microbiology”, τα μηχανήματα, από τα οποία βάζεις αναψυκτικό σπάνια καθαρίζονται με αποτέλεσμα συχνά να είναι γεμάτα μούχλα και βακτήρια.

4. Τα milkshakes είναι χημικές βόμβες

Πιο συγκεκριμένα ένα milkshake φράουλας, σύμφωνα με την εφημερίδα “Guardian”, μπορεί να περιέχει μέχρι και 59 χημικά στοιχεία!

5. Ένα μπιφτέκι μπορεί να περιέχει κρέας από 100 αγελάδες

Τα βρετανικά McDonalds το επιβεβαίωσαν το 2012!

6. Τα παιδικά γεύματα έχουν περισσότερη ζάχαρη και λιπαρά για να να είναι πιο ελκυστικά στους μικρούς

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το μέσο παιδικό γεύμα έχει περίπου 600 θερμίδες, το 36% των οποίων προέρχεται από λιπαρά.

7. Τα λογότυπά τους έχουν σχεδιαστεί για να σου ανοίγουν την όρεξη

Πρόκειται για την «θεωρία κέτσαπ και μουστάρδας», σύμφωνα με την οποία, ο συνδυασμός του κόκκινου και του κίτρινου χρώματος ανοίγει την όρεξη. Γι’ αυτό και τα περισσότερα ταχυφαγεία έχουν αυτά τα χρώματα…

8. Προσπαθούν να σου πουλήσουν όσο περισσότερο φαγητό γίνεται

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι δυσκολεύονται πάρα πολύ να αρνηθούν όταν κάτι τους προσφέρεται άμεσα. Το 85% των ανθρώπων παραγγέλνουν περισσότερο φαγητό από αυτό που αρχικά ήθελαν, όταν οι υπάλληλοι τους το προτείνουν.

9. Οι συσκευασίες των τροφίμων είναι και αυτές βλαβερές για την υγεία

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Environmental Science & Technology Letters, τα περισσότερα ταχυφαγεία χρησιμοποιούν χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες, για να είναι πιο ανθεκτικές, έχουν μια ειδική επίστρωση, στην οποία συχνά υπάρχουν φθοριούχες ενώσεις, οι οποίες ονομάζονται PFASs (polyfluorinated and perfluorinated substances, ή αλλιώς πολυφθοριωμένες και υπερφθοριωμένες ουσίες στα ελληνικά) και οι οποίες συνδέονται με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία. 

10. Το φαγητό είναι σχεδιασμένο για να τρώγεται γρήγορα

Σύμφωνα με έρευνες σε ένα κατάστημα fast food, καταπίνεις το φαγητό σου αφότου το μασήσεις κατά μέσο όρο 12 φορές. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές ένας άνθρωπος μασάει το φαγητό του περίπου 15 φορές. Το μυαλό σου έτσι όταν τρως σε ταχυφαγείο δεν προλαβαίνει να λάβει το σήμα πως έχει χορτάσει. Όσο λιγότερο, λοιπόν, μασάς φαγητό, τόσο λιγότερο είσαι ικανοποιημένος, γι’ αυτό και έχεις την επιθυμία να παραγγείλεις και να φας περισσότερο. Πανέξυπνο!

Πηγή: olivemagazine.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01