search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:47
MENU CLOSE

Η Κούβα καταδικάζει τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Β. Κορέας: Μονομερείς και αυθαίρετες ενέργειες

23.11.2017 08:07
Η Κούβα καταδικάζει τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Β. Κορέας: Μονομερείς και αυθαίρετες ενέργειες - Media

Τις «μονομερείς και αυθαίρετες» αμερικανικές κινήσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας καταδίκασε η Αβάνα. Η Κούβα είναι ένας από τους ελάχιστους συμμάχους της Πιονγιάνγκ σε διεθνές επίπεδο.

Υποδεχόμενος στην Αβάνα τον ομόλογό του Ρι Γιονγκ Χο, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες απέρριψε τη «μονομερή και αυθαίρετη» απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να χαρακτηρίσει τη Βόρεια Κορέα κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία και να την προσθέσει στον κατάλογο που καταρτίζει, κάτι που – όπως επισήμανε – αποτελεί τη «βάση για να εφαρμοστούν μέτρα εξαναγκασμού που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο». Από την πλευρά του, ο Βορειοκορεάτης Υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο καταδίκασε την «επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο που οφείλεται στην αύξηση της χρήσης των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών δυνάμεων» και τόνισε τη «σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που οικοδομούν τον σοσιαλισμό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:45